More

  MARIJA LUKIĆ: PREDSEDNIK OPŠTINE BRUS MORA KRIVIČNO DA ODGOVARA ZBOG SEKSUALNOG UZNEMIRAVANJA

  • Nije dovoljno što je Milutin Jeličić Jutka na silu podneo ostavku na funkciju predsednika opštine Brus ako će sa svojim ljudima vršiti pritisak na sudstvo i ako će se opet šablonski odragati sudska ročišta -rekla je Marija Lukić, na večerašnjem protestu “ 1 od 5 miliona” u Beogradu
  • Lukićeva, koja je javno progovorila o tome da je Jeličić seksualno uznemiravao dok je bila njegova sekretarica, najavila je “da će se za pravdu boriti do kraja makar išla peške do Strazbura”
  • Nezavisna poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić poručila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da “ protesti ne mogu da stanu jer on građane unižava svakog dana”
  • Građani večeras nisu mogli da lepe “ Vučičeve laži” u Terazijskom tunelu jer su zidovi bili premazani posebnim  sredstvom
  • Građani su pozvali radnike Radio-televizije Srbije da bojkotuju ju njen rad jer je “režimska televizija”
  • Policija je posle protesta legitimisala građane, među kojima je bila i koordinatorka protesta Jelena Anasonović, koji su lepili nalepnice sa neispunjenim Vučićevim obećanjima

  Marija Lukić poručila je na večerašnjem protestu “ 1 od 5 miliona” u Beogradu da predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka mora da snosi krivičnu odgovornost zbog seksualnog uznemiravanja.

  – Nije dovoljno što je Jeličić na silu podneo ostavku, koja još nije i ne zna se kada će biti usvojena. Nije dovoljno ako će opet šablonski odlagati sudska ročišta, ako će sa svojim ljudima vršiti pritisak na sudstvo i isključivati signal kablovskom operateru- ocenila je ona.

  Lukićeva, koja je javno progovorila o tome da je Jeličić seksualno uznemiravao dok je bila njegova sekretarica , najavila je “da će ići do kraja makar po pravdu išla peške do Strazbura, ako je u ovoj zemlji nema, ako je selektivna i ako je pod pritiskom izvršne vlasti”.

  -Nikada se nisam bavila politikom, ali ovo je borba za dostojanstvo, za čast i za pravdu-rekla je ona.

  Nezavisna poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić poručila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da “ protesti ne mogu da stanu jer on građane unižava svakog dana”.

  -Nećemo stati jer nam vređaš intelegenciju, dostojanstvo, otimaš nam prava, svakom ponešto – najstarijima penzije, najmlađima perspektivu. Penzionere si sveo na to da kupuju lekove na foliju, a roditelje pelene na komad, dok im pričaš kako žive nikad bolje- ocenila  je Tepićeva.

  Trinaestu subotu za redom građani nezadovoljni aktuelnom vlašću i Vučićevim režimom  stajali su iza parole „Jedan od pet miliona“ i šetali ulicama Beograda sa jednim od glavnih zahteva protesta – smena predsednika države.

  Protest je uobičajeno počeo na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a građani su u protestnu šetnju otišli  „Ulicama laži Aleksandra Vučića“. Ovo je bio  nastavak akcije od prošle subote, kada su građani prošli kroz Terazijski tunel i oblepili ga plakatima na kojima su bila ispisana obećanja koja je predsednik Srbije davao od kada je došao na vlast a koja nisu ispunjena.

  Međutim, danas su zidovi Terazijskog tunela bili premazani posebnim sredstvom koji je onemogućio da nalepnice koje su demonstranti nosili budu zalepak. To nije sprečilo građane da izlepe na izlasku iz tunela i okolnim ulicama Vučićeva lažna obećanja- ono o besplatnim udžbenicima,o  tome da penzioneri neće biti oštećeni reformama ili da će biti otkrivene ubice Olivera Ivanovića.

  Protestna povorka se zaustavila ispred zgrade Radio-televizije Srbije gde su pozvali radnike te medijske kuće da bojkotuju njen rad, jer je „režimska televizija“.

  Na vrata dnevnog lista “Informer” postavljene su  i visibabe koje su postale jedan od simbola protesta ali su ubrzo sklonjene. Nekoliko policajaca došlo je svega par minuta nakon što je ulaz oblepljen.

  Protest je  završen  večeras ispred Doma Narodne skupštine u kojoj, kako je poručeno sa razglasa, nema demokratije, ali da je demokratija na ulici.

  -Oni ne razumeju da ste ovde došli, a da vas nisu dovezli organizovano autobusom i da vam nisu nudili sendivče-poručeno je sa razglasa.

  Među okupljenima su, kako je rečeno, ljudi najrazličitijih profesija, kao i poslanici koji su odbili da budu u skupštini jer ne žele da budu deo lažnog sistema.

  U blizini zgrade parlamenta, kako je rekao organizator, nalazi se i sedište Regulatornog tela za elektronske medije, „koji ne dopušta slobodu medija“.

  Podsećamo, gradska vlast je tokom prošlonedeljnog protesta poslala radnike JKP „Gradska čistoća“ da uklone nalepnice iz Terazijskog tunela još dok je protest u toku protiv čega su demonstranti negodovali. Gradski čelnici kasnije to predstavili kao napad na radnike. 
  Deo ovih nalepnica, prema planu, biće dostupan i šetačima u drugim gradovima Srbije.


  INCIDENT POSLE PROTESTA: POLICIJA LEGITIMISALA GRAĐANE ZBOG NALEPNICA

  Nakon protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaustavili su i legitimisali ljude koji su lepili nalepnice sa neispunjenim obećanjima predsednika Aleksandra Vučića, među kojima je bila i koordinatorka protesta Jelena Anasonović.

  Ona je ispričala da je  sa još nekoliko ljudi, krenula od Doma Narodne skupštine ka centru grada, da bi ih kod Skupštine grada zaustavila patrola policije, jer su lepili nalepnice sa, kako je rekla, „lažima Aleksandra Vučića“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi