More

  Manja grupa demonstranata opet protestovala ispred sedišta SNS u Nišu

  • Nišlije koje protestuju opet su se podelile tokom šetnje zbog namere jedne grupe da iskaže svoje nezadovoljstvo ispred sedišta SNS u Nišu
  • Oko 50 građana je došlo do sedišta niških naprednjaka, gde je bilo više žandarma u opremi za razbijanje demonstracija od onih koji protestuju, a oni su ponovo jajima gađali fotogradiju predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića
  • Student Petar Milenković rekao je na početku protesta da je razloga za okupljanje mnogo, a neki od njih su prekomerna upotreba sile i suzavca u Beogradu, kao i sumnjiva lica u civilu koja su bez legitimacije tukla i privodila građane
  • Razlozi za protest su  i kršenje ustava od strane predsednika Vučića, neustavno zatvaranje građana u domove i neregularnost izbornog procesa, napomenuo je on
  • Milenković je zamolio sve okupljene da ostanu mirni i da ne pribegavaju nasilju i dodao da “nasilje nije rešenje, ali nije ni sedenje, već građanska neposlušnost”

  I na večerašnjem, trećem protestu u Nišu dogodila se podela građana koji protestuju, pa se tokom  šetnje jedna manja grupa na Bulevaru Nemanjića odvojila i krenula ka sedištu SNS, uzvikujući „Izdaja“ i „Aufiderzen“ kolegama koji su otišli ka Crkvi Svetog Luke.

  Oko 50 građana je došlo do sedišta niških naprednjaka, gde je bilo više žandarma u opremi za razbijanje demonstracija od onih koji protestuju. Ponovo su jajima gađali fotogradiju predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića.  Dobacivali su žandarmima „Koga čuvate?“, „Idite na Kosovo“, “ Da li znate da je vaš ministar kupio diploma?”.

  Demonstranti su pred policajce bacali novac u znak protesta.

  Student Petar Milenković rekao je na početku protesta da je razloga za okupljanje mnogo, a neki od njih su prekomerna upotreba sile i suzavca u Beogradu, kao i sumnjiva lica u civilu koja su bez legitimacije tukla i privodila građane.

  foto:m.k.

  “Mi nismo državnici, mi nismo političari, mi smo grupa nezadovoljnih građana i kao takvi možemo da imamo samo razloge za ovo okupljanje. Drugi razlog je ponašanje kriznog štaba, odnosno ukidanje vanrednih mera radi održavanje izbora i utakmica, događaja od visokog epidemiološkog rizika. Skrivanje zvaničnih podataka od strane države o broju umrlih i stanje u bolnicama – rekao je Milenković.

  On je dodao da su razlozi za protest i kršenje ustava od strane predsednika Vučića, neustavno zatvaranje građana u domove i neregularnost izbornog procesa.

  On je zamolio sve okupljene da ostanu mirni i da ne pribegavaju nasilju i dodao da “nasilje nije rešenje, ali nije ni sedenje, već građanska neposlušnost”.


  Aplauzi za doktora Lazu i medicinsko osoblje

  foto: m.k.

  Demonstranti su i večeras zastali na raskrsnici kod Sremske ulice, gde se nalazi mural hirurga Miodraga Lazića koji je nedavno preminuo od virusa korona. Demonstranti su nakon uzvika „Doktor Laza“ upalili telefone i minutom ćutanja odali počast čuvenom doktoru.

  Kao i tokom prva dva protesta, demonstranti su aplauzom pozdravili lekare i medicinsko osoblje Kliničkog centra u Nišu kada su prošli pored Klinike za plućne bolesti. Sa prozora su im uzvraćeni aplauzi i pozdravi radnika koji su u noćnoj smeni u skafanderima i zaštitnoj opremi.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi