More

  LUTOVAC: ZA BOJKOT IZBORA VLAST ĆE BITI ODGOVORNA

  • Ako vlast ne obezbedi slobodne i poštene izbore uslediće bojkot i pojačavanje protesta, rekao je predsednik DS Zoran Lutovac
  • On je ocenio da vlast nije spremna da demokratskim putem obezbedi uslove za slobodne i fer izbore
  • Lutovac je ponovio da se ništa nije promenilo od kad je Savez za Srbiju potpisao Sporazum sa narodom, tako da će izbori biti bojkotovani ako se najmanje šest do devet meseci pre njih ne obezbede osnovni uslovi za slobodne i poštene izbore
  foto.m.k.

  Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je večeras u Nišu da će vlast biti odgovorna ako udružena opozicija bude bojkotovala izbore.

  – Vlast preuzima odgovornost ukoliko ne želi da obezbedi uslove za slobodne i fer izbore iako je činjenica da svi vide taj problem. Očigledno je da vlast nije spremna da se taj problem reši demokratskim putem. Ako nema odgovora vlasti stvari će se kretati  u drugom pravcu ka bojkotu i pojačavanju protesta. Bojkot je način da ostvarimo uslove za slobodne i poštene izbore-rekao  je Lutovac za Medijsku kutiju.

  Predsednik DS je dodao da Savez za Srbiju mora da pokaže građanima da se iskreno zalaže za slobodne i poštene izbore.

  – I sama činjenica da je Fond za otvoreno društvo organizovao okrugli sto o slobodnim i fer izborima pokazuje da problem postoji. Uključivanje akademske zajednice  simbolično pokazuje građanima Srbije koliko je veliki problem organizovanja slobodnih i fer izbora-ocenio je Lutovac.

  On je ponovio da se ništa nije promenilo od trenutka kad je Savez za Srbiju potpisao Sporazum sa narodom i da je i dalje na snazi odluka da se bojkotuju izbori ako se najmanje šest do devet meseci pre izbora ne obezbede osnovni uslovi za slobodne i poštene izbore.

  -Kako da izađete na izbore kad nemate osnovne uslove da se predstavite građanima i da im kažete šta zastupate. Pod ovakvim uslovima vi ne možete nikako da utičete na birače da vas izaberu. Izbori pod ovakvim uslovima su puko popisivanje ljudi koji su pod uticajem propagande ove vlasti-rekao je Lutovac.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi