More

  LIST „DANAS“ ORGANIZUJE TRIBINU „ZLATNO DOBA NIŠtavilA“ I PROMOCIJU KORAKSOVOG KALENDARA U SUBOTU U NIŠU

  • Dnevni list „ Danas“ organizuje tribinu  „„Zlatno doba NIŠtavilA“, na kojoj će se govoriti koliko je tačno da Niš i Srbija ubrzanim koracima „idu napred“, u subotu u 13 časova u „Deli prostoru“ u Nišu.
  • Građani Niša će istog dana moći da prisustvuju promociji Koraksovog kalendara za 2019. godinu ispred „Medija centra“ u 12 časova Obrenovićevoj ulici.
  • Na tribini će govoriti Đokica Jovanović, doktor socioloških nauka i predsednik Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) iz Niša, Gordana Bjeletić i Aleksandar Stankov iz portala „Južne vesti“, književnik Svetislav Basara, kao i Radivoj Cvetićanin i Zorica Miladinović iz „Danasa“ .
  • Redakcija „ Danasa“ je na ove događaje pozvala čelnike grada Niša, predstavnike Niškog univerziteta, Filozofskog fakulteta, partija iz vlasti i opozicije, sindikata, nevladinog sektora…

  foto: Danas

  Promociju godišnjeg kalendara sa karikaturama Predraga Koraksića Koraksa, i tribinu na kojoj će se govoriti o aktuelnom društvenom trenutku u Nišu i Srbiji, kao i „uličnu akciju“, dnevni list „Danas“organizuje u subotu, 12. januara u Nišu.

  Tribina „Zlatno doba NIŠtavilA“ biće održana u 13 časova, u „Deli prostoru“, u Davidovoj ulici 2a. O situaciji u Nišu i Srbiji govoriće – Đokica Jovanović, doktor socioloških nauka i predsednik Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) iz Niša, Gordana Bjeletić, urednica portala „Južne vesti“, Aleksandar Stankov, urednik portala „Južne vesti“, Svetislav Basara, književnik i kolumnista „Danasa“, Radivoj Cvetićanin, urednik „Danasa“ i Zorica Miladinović, dopisnica „Danasa“ iz Niša.

  -Tribina će biti prilika da govornici i posetioci razmene stavove o tome koliko je tačno da Niš i Srbija ubrzanim koracima „idu napred“, pogotovu u sferi ekonomije, ili su to „Potemkinovske priče“, iza čijih se kulisa krije prilično razoreno društvo i građani koji teško žive. Moguće teme za razgovor su i (ne)pravna država, (ne)funkcionisanje institucija, medijske (ne)slobode, stanje demokratije i ljudskih prava…-saopštio je organizator tribine.

  Promocija i prodaja „ Danasa“, kao i godišnjeg kalendara sa Koraksovim karikaturama biće organizovana istog dana u 12 časova, u Obrenovićevoj ulici ispred „Medija reform centra“.  Predstavnici „Danasa“ će učestovati na ovoj uličnoj akciji.

  Redakcija „Danasa“ pozvala je na ove događaje aktuelne čelnike grada Niša, među kojima su gradonačelnik Darko Bulatović, predsednik Skupštine grada Rade Rajković, načelnik gradske uprave Ljubiša Janić i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski. Poziv je upućen i čelnicima pojedinih institucija, kao što su Univerzitet u Nišu, Departman za novinarstvo Filozofskog fakulteta ili zdravstvenih ustanova. I na adrese stranačkih predstavnika, iz vlasti i opozicije, nevladinog sektora i sindikata stigao je poziv dnevnih novina „ Danasa“.

  List „ Danas“ je naveo da je „ nastojao da u Nišu svake godine organizuje svoju promociju, najčešće uličnu akciju „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“, u okviru koji je insistirao na neposrednim susretima, razgovorima i dijalogu sa građanima, kao  i predstavnicima različitih insitucija.

  „Danas“ će svoju promociju u Nišu organizovati u saradnji sa organizacijom „Novi optimizam“.


  IZLOŽBE KORAKSOVIH KARIKATURA ZABRANJIVANE U LAZAREVCU, KRALJEVU I BEOGRADSKOJ OPŠTINI STARI GRAD

  Dnevnik „Danas“ je tokom poslednjih meseci  u više gradova u Srbiji organizovao izložbe karikatura Koraksa i Dušana Petričića. Te izložbe su izazvale veliko interesovanje građana, ali su u pojedinim gradovima zabranjene ili prekinute. U  Lazarevcu i Kraljevu je zabranjena, a u beogradskoj opštini Stari  je prekinuta.

   Zabrane su izazvale oštre reakcije dela javnosti, kao i kraljevačku akciju „Karikature protiv diktature“, u okviru koje su aktivisti Lokalnog fronta Kraljevo „prošetali“ karikature, noseći ih na sebi.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi