More

  Lekaru i druga disciplinska prijava zbog “ugrožavanja ugleda” Hitne pomoći u Nišu

  • Protiv lekara Miodraga Brankovića podneta još jedna disciplinska prijava jer je kritikujući rad Zavoda za hitnu pomoć u medijima navodno ugrozio ugled te zdravstvene ustanove
  • Njegove izjave u kojima tvrdi da “ Nišlije nema ko da leči”, kao i da “direktor neće da zaposli nove lekare”  ugrožavaju ugled Zavoda, i direkno upućuju korisnike zdravstvenih usluga u druge zdravstvene ustanove, navedeno je u disciplinskoj prijavi  Saše Milutinovića, načelnik druge operativne smene
  • Ovo je, inače, druga disciplinska prijava protiv Brankovića u proteklih mesec dana jer je sredinom avgusta protiv Brankovića podneta prva zbog njegovih komentara na Fejsbuku o lošem stanju u Hitnoj pomoći u Nišu
  • Ni na koji način nisam ja urušio ugled Hitne pomoći, jer sam u medijima izneo istinu o stanju da nema dovoljno lekara, da su vozni park i medicinski aparati stari preko 15 godina, rekao je Branković i najavio tužbu protiv Milutinovića
  • On tvrdi da mu je direktor na sastanku 10. septembra indirektno pretio jer nije hteo da govori o razlozima zbog kojih je davao izjave medijima
  • Ukoliko me kazne sa dve opomene pred otkaz, mogu da me otpuste, rekao je Branković

  Protiv Miodraga Brankovića, lekara u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Nišu, danas je podneta disciplinska prijava jer je navodno ugrozio ugled ove zdravstvene ustanove pošto je dao više izjava novinarima u kojima kritikuje rad Zavoda, saznaje Medijska kutija.

  -Branković, specijalista urgentne medicine, u više navrata je davao izjave novinarima koje su objavljene u dnevnom listu Danas i na Siti radiju u kojima tvrdi da “ Nišlije nema ko da leči” , kao i da “direktor neće da zaposli nove lekare” čime je ugrozio ugled Zavoda. Ovim navodima direktno upućuje korisnike zdravstvenih usluga u druge zdravstvene ustanove- naveo je u disciplinskoj prijavi načelnik druge operativne smene Saša Milutinović.

  Ovo je, inače, druga disciplinska prijava protiv Brankovića u proteklih mesec dana jer je sredinom avgusta protiv Brankovića podneta prva zbog njegovih komentara na Fejsbuku o lošem stanju u Hitnoj pomoći u Nišu.

  -Rukovostvo nastavlja hajku protiv mene. U roku od osam dana moram da se izjasnim disciplinskoj komisiji o navodima da sam narušio ugled Zavoda i da sam pacijente direktno upućivao u druge zdravstvene ustanove, a posle će odlučiti da li će biti pokrenut disciplinski postupak. Naravno da ni na koji način nisam ja urušio ugled Hitne pomoći, jer sam u medijima izneo istinu o stanju da nema dovoljno lekara, da su vozni park i medicinski aparati stari preko 15 godina. Tužiću sudu Milutinovića, koji je moj šef, jer hoću da znam na koji način sam ja to terao pacijente iz Zavoda- rekao je Branković.

  On je dodao da je 10. septembra pozvan na sastanak sa čelnicima Zavoda, kome je prisustvovala i pomoćnica direktora Snežana Radivojević.

  – Ispitivali su me zašto sam sve to pričao u medijima, hteli su od mene da čuju da sam nešto pogrešio, kako bi onda to javno saopštili. Ćutao sam, nisam hteo ništa da govorim. Onda mi je Milutinović indirektno pretio rekavši mi: “Da li znaš kako je prošao onaj ko je ćutao u filmu Kum 2 ?” Ubrzo nakon toga je usledila ova, nova disciplinska prijava- ispričao je Branković.

  Branković  je 24. avgusta uputio otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, koje je ekskluzivno dostavio Danasu, u kojem ih je upozorio na loše stanje u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Nišu i zatražio od njih da preduzmu  konkretne poteze kako bi se nešto promenilo u ovoj zdravstvenoj ustanovi.


  Još nema odluke o prvoj disciplinskoj prijavi

  Miodrag Branković je rekao da disciplinska komisija još nije odlučila da li će protiv njega biti pokrenut postupak po prvoj disciplinskoj prijavi.

  -Pošto ne postoji rok u kome moraju da odluče, očekujem da će disciplinske postupke protiv mene pokrenuti istovremeno. Ukoliko dobijem dve opomene pred otkaz, to automatski znači da mogu da me otpuste-kazao je Branković.

  1 KOMENTAR

  1. Da li postoji neko ko će pomoći ovom lekaru? Otkad je govoriti istinu postao zločin? Ljudsko zlo je na vrhuncu 😳

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi