More

  LEKARI VEŠTACI I SARADNIK PIO FONDA U NIŠU UHAPŠENI ZBOG MITA

  • Zbog sumnje da je ukupno primio mito od 700 evra u Nišu je uhapšen V.K.(61), lekar specijalista-veštak PIO fonda
  • Uhapšeni su i Z. J. (66), lekar veštak-koordinator u penziji, zbog  sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita i trgovina uticajem i D.S. (44) ,saradnik za poslove veštačenja, koji se sumnjiči za krivična dela primanje mita u pomaganju i trgovinu uticajem.
  • Lekar  veštak  V.K. je osumnjičen da je od dvoje pacijenata primio mito u toj vrednosti koje je podelio sa D.S. da doneo pozitivni nalaz, mišljenje i ocenu u vezi sa zahtevom za pomoć i negu drugog lica.
  • Penzionisani veštak Z. J. se sumnjiči da je početkom 2015. godine zahtevao i primio 400 evra od 57-godišnjeg muškarca, kako bi prilikom veštačenja u njegovom predmetu doneo pozitivni nalaz, mišljenje i ocenu u vezi sa zahtevom za pomoć i negu drugog lica, kao i da je od istog pacijenta krajem decembra 2018. godine primio mito u istoj vrednosti kako bi opet dobio pomoć  negu drugog lica
  • Krivične prijave biće podnete protiv troje pacijenata zbog sumje da su počinili krivično delo davanje mita
  Ilustracija

  Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su V. K. (61), lekara specijalistu-veštaka u prvostepenom postupku Republičkog fonda penzionog i invalidskog osiguranja(PIO) u Nišu zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.

  Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapšeni su i Z. J. (66), lekar veštak-koordinator u penziji, zbog  sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita i trgovina uticajem i D.S. (44) saradnik za poslove veštačenja, koji se sumnjiči za krivična dela primanje mita u pomaganju i trgovinu uticajem.


  Sumnja se da je V. K., preko D. S. i jednog 68-godišnjeg muškarca, zahtevao i primio 500 evra od jedne 48-godišnje žene, kao i 200 evra od 56-godišnjeg muškarca. Lekar specijalista-veštak je taj novac podelio sa D. S., kako bi doneo pozitivni nalaz, mišljenje i ocenu u vezi sa zahtevom za pomoć i negu drugog lica.

  Postoji sumnja da je penzionisani lekar  Z. J. početkom 2015. godine zahtevao i primio 400 evra od 57-godišnjeg muškarca, kako bi prilikom veštačenja u njegovom predmetu doneo pozitivni nalaz, mišljenje i ocenu u vezi sa zahtevom za pomoć i negu drugog lica.

  Z. J. se sumnjiči i da je krajem decembra 2018. godine od istog muškarca zahtevao i primio 400 evra, od čega je 50 evra predao D. S. kako bi posredovao da se prilikom veštačenja njegovog predmeta donese pozitivni nalaz, mišljenje i ocena u vezi sa zahtevom za ostvarivanje prava na pomoć i negu drugog lica.

  Zbog  sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita u pomaganju krivična prijava će biti podneta protiv 68-godišnjeg muškarca, dok će protiv jednog 57-godišnjaka biti podneta krivična prijava zbog  sumnje da je izvršio krivična dela davanje mita i trgovina uticajem.

  Krivična prijava biće podneta i protiv 48-godišnje žene i 56-godišnjeg muškarca koji se terete da su izvršili krivično delo davanje mita.

  Osumnjičenima V. K., Z. J. i D. S. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi