More

  LAPČEVIĆ: DRŽAVA TVRDILA DA MORA DA PREUZME NIŠKI AERODROM ZBOG ULAGANJA, A U BUDŽETU ZA 2019. ZA NJEGA NIJE IZDVOJILA NI DINAR

  • Milan Lapčević, nezavisni poslanik, kaže da država nije ispunila obećanje da će posle preuzimanja ulagati u Aerodrom “ Konstantin Veliki “ u Nišu jer u budžetu za 2019.godinu nisu predviđena sredstva za njegov razvoj.
  • Lapćević naglašava da je “ država tvrdila da mora da otme Niški aerodrom kako bi ga razvijala, a sad ne radi ništa da ga modernizuje”.
  • On dodaje da je “ država od kad je vlasnik Niškog aerodroma jedino uspela da ugasi dve avio linije”.
  • Predsednik Aleksandar Vučić I ministarka Zorana Mihajlović najavljivali da će država kao vlasnik Niškog aerodroma ulagati mnogo više nego ranije, iako se država zvanično nije obavezala da će da preuzme bilo kakve obaveze prema niškoj vazdušnoj luci.

  foto: Vesna Torović

  Nezavisni poslanik Milan Lapčević kritikuje predlog državnog budžeta za 2019. godinu u kome nisu predviđena sredstva za modernizaciju  Aerodroma “ Konstantin Veliki “ u Nišu, iako je posle preuzimanja država obećala da će dalje ulagati u razvoj Niškog aerodroma.

  -Država je tvrdila  da mora da otme Niški aerodrom da bi ga razvijala, tako da su šest meseci predstavnici države vršili neviđeni pritisak na vlast u Nišu da preuzmu njegova osnivačka I vlasnička prava. I sad ne radi ništa da bi modernizovala nišku vazdušnu luku. Ulaganja treba da budu planirana i vidljiva, a u budžetu, kao najvažnijem dokumentu Vlade Srbije, nema Niškog aerodroma-kaže Lapčević.

  foto vesna torovic

  Lapčević je poručio vladajućoj SNS većini u Narodnoj skupštini da “ nijednog jedinog dinara niste predvideli u budžetu za modernizaciju Niškog aerodroma, iako ste obećavali, a to je i obaveza, kad ste već preuzeli aerodrom”.

  -U međuvremenu, ono što ste uradili, samo ste ugasili dve avio linije koje su do sada perfektno funkcionisale – rekao je poslanik Lapčević.

  Ministar finansija Siniša Mali, koji je kreirao državni budžet za sledeću godinu, odgovorio je pričama da Vlada insistira na ravnomernom regionalnom razvoju I otvorenim fabrikama, ali bez reči o Niškom aerodromu.

  Posle 8. avgusta, kad je država postala vlasnik Niškog aerodroma, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavljivao  da će država  narednih godina u njega ulagati „još mnogo više“ pa će postati „najvažniji srpski aerodrom“.

  Resorna ministarka Zorana Mihajlović je prethodno obećala da će ubuduće „rasti“ investicije, broj linija, broj putnika i broj zaposlenih u niškoj vazdušnoj luci, a da će cene aerodromskih usluga „ostati iste“.

  Inače, država Srbija se nije zvanično obavezala da će da preuzme bilo kakve obaveze prema Gradu Nišu i Aerodromu „Konstantin Veliki“ nakon što joj je taj grad besplatno ustupio aerodrom.

  Podsetimo, država je preuzela nišku vazdušnu luku iako se tome protivio veliki broj Nišlija, koji su I protestvovali  protiv poklanjanja aerodroma.


  LAPČEVIĆ: SRBIJU ĆE BEOGRADSKA GONDOLA KOŠTATI 10 MILIONA EVRA

  Nezavisni poslanik Milan Lapčević kaže da će država Srbija iz svog budžeta izdvojiti ukupno oko 10 miliona evra za izgradnju gondole u Beogradu.

  -Građani Srbije moraju da znaju da je država Srbija odlučila da sledeće godine finansira izgradnju gondole u Beogradu sa 862 miliona dinara, a prošle godine država je već uložila 360 miliona dinara. Zašto se ne ulaže u izgradnju gondola na Kopaoniku, ili u izgradnju dotrajalog puta ka Kladova-pita Lapčević

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi