More

  Koalicija „Niš moj grad“ traži da korisnici Narodne kuhinje dobijaju obroke i vikendom

  . Gradski odbornik opozicione koalicije „Niš moj grad“ Miodrag Stanković podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se korisnicima Narodne kuhinje omogući snabdevanje hranom i vikendom, a ne samo radnim danima

  . U niškom Crvenom krstu su kazali da se u svim narodnim kuhinjama u Srbiji obroci dele samo radnim danima.

  . Korisnici niške Narodne kuhinje su ranije subotom dobijali kuvano jelo, a nedeljom suvu hranu

  Gradski odbornik opozicione koalicije „Niš moj grad“ Miodrag Stanković podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se korisnicima Narodne kuhinje omogući snabdevanje hranom i vikendom, a ne samo radnim danima.

  „Zahtevam da se obezbede dodatna sredstva iz budžeta Grada Niša za korisnike Narodne kuhinje i da se hrana ne deli samo radnim danima već i vikendom. U zimskim uslovima, u vreme velike hladnoće, i kada postoji ozbiljna epidemiološku situaciju, to je važno pitanje koje bi moralo hitno da bude rešavano. Vikend gladovanje ovih ljudi je ozbiljan problem”, kaže Stanković.

  Stanković, takođe, apeluje da se korisnicima Narodne kuhinje uz svaki obrok obezbedi i voće jer su im vitamini preko potrebni.

  On predlaže i da im se hrana deli u mesnim kancelarijama, od kojih se neke i “ne koriste”, umesto das je dobijaju “napolju i na hladnom betonu”.

  Podseća da Narodna kuhinja ima oko hiljadu korisnika, a da se obrici dele na 12 punktova u gradu.

  Korisnici Narodne kuhinje od nedavno dobijaju jedan obrok dnevno, ali samo radnim danima, dok subotom i nedeljom, kao i u vreme praznika nemaju ovu vrstu pomoći.

  Oni su ranije subotom dobijali kuvano jelo, a nedeljom suvu hranu.

  U niškom Crvenom krstu su kazali da se u svim narodnim kuhinjama u Srbiji obroci dele samo radnim danima.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi