More

  Klinički centar Niš prebukiran pacijentima sa simptomima koronavirusa, a skoro puna i hala “Čair”

  • U KC Niš je hospitalizovano 88 pacijenata sa potvrđenim prisustvom koronavirusa, od kojih se 17 nalazi na respiratoru i u teškom stanju, saopšteno je na veb- sajtu ove ustanove danas popodne
  • U hali Čair, čiji je kapacitet 256 ležaja, do danas popodne hospitalizovan je 171 pacijent iz Niša i sa jugoistoka Srbije.
  • Od uvodjenja vanrednog stanja 15. marta do utorka  trijažnom centru niškog Doma zdravlja javilo se više od 11.000 gradjana sa respiratornim simptomima, a na korona virus testirana su svega 422 pacijenta
  • Nadležni u Nišu, inače, od početka epidemije ne saopštavaju broj pacijenata koji su hospitalizovani i lečeni u KC kao suspektni na KOVID-19 ali se ne tretiraju kao pozitivni jer nisu testirani
  • Oni ne saopštavaju ni broj umrlih pacijenta kod kojih je potvrđen ili suspektan koronavirus
  foto: sajt Kliničkog centra Niš

  U Kliničkom centru Niš hospitalizovano je 88 pacijenata sa potvrđenim prisustvom koronavirusa, od kojih se 17 nalazi na respiratoru i u teškom stanju, saopšteno je na veb- sajtu ove ustanove danas popodne.

  KC Niš, inače, ne saopštava broj pacijenata koji su hospitalizovani i lečeni kao suspektni na KOVID-19, ali se ne tretiraju kao pozitivni jer nisu testirani.

  Ova ustanova ne saopštava ni broj umrlih pacijenta kod kojih je potvrđen koronavirus ili onih koji su primljeni i lečeni kao suspektni na virus.

  Kovid centri u KC Niš su puni, skoro je puna i privremena bolnica u Sportskom centru Čair, a pripremaju se i privremene bolnice u nekoliko drugih objekata, saopštili su juče nadležni, kao i nezvanični izvori.

  Mediji su danas objavili žalbe građana da članovi njihovi porodica nisu primljeni u KC iako su imali bolnički uput, pa i pozitivan nalaz na testu z koronavirus koji je urađen u niškom Domu zdravlja, uz obrazloženje da “nema mesta”.

  Prema rečima nekih od njih, tom prilikom im je rečeno da idu u kućnu izolaciju.

  Kućna izolacija je, inače, ukinuta, a po novim instrukcijama Ministarstva zdravlja i Instituta „Dr Milan Jovanović Batut“, dostavljenim danas lokalnim samoupravama, svi zaraženi pacijenti koji nisu hospitalizovani moraju da budu prebačeni u privremene bolnice u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

  U hali Čair, čiji je kapacitet 256 ležaja, do danas popodne hospitalizovan je 171 pacijent iz Niša i sa jugoistoka Srbije.

  Prema poslednjim informacijama, u velikoj meri su pripremljeni objekti Studentskog centra i Domova učenika za privremene bolnice u kojima će biti smešteni lakši pacijenti. U tim objektima biće još oko 300 kreveta.


  Domu zdravlja se javilo 11.000 građana, a testirano je 422

  Od uvodjenja vanrednog stanja 15. marta do utorka  trijažnom centru niškog Doma zdravlja javilo se više od 11.000 gradjana sa respiratornim simptomima, a na korona virus testirana su 422 pacijenta, kazala je pomoćnica direktora Doma zdravlja Danijela Nešić za Radio televiziju Srbije.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi