More

  KC Niš: Na jugu Srbije preminula dva kovid pacijenta

  • Prema podacima niškog KC, od početka prošle sedmice u kovid bolnicama na jugoistoku Srbije- u Nišu, Vranju i Leskovcu, preminulo je 11 pacijenata pozitivnih na koronavirus
  • U niškom KC je od srede 21. oktobra hospitalizovano više od 40 kovid pacijenata, a broj ležećih pacijenata počeo je da raste od 7. oktobra, nakon relatitivno stabilne epidemiološke situacije
  • Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je da će, s obzirom da raste broj zaraženih, u Nišu za desetak dana ponovo biti otvorena privremena kovid bolnica, verovatno u sportskoj hali „Čair“
  foto: sajt Kliničkog centra Niš

  U poslednja 24 časa u Kliničkom centru Niš preminuo je jedan, a u zdravstvenom centru Vranje još jedan pacijent sa potvrđenim prisustvom koronavirusa, saopšteno je danas popodne na veb- sajtu niškog KC.

  Prema podacima niškog KC, od početka prošle sedmice u kovid bolnicama na jugoistoku Srbije- u Nišu, Vranju i Leskovcu, preminulo je 11 pacijenata pozitivnih na koronavirus.

  U niškom KC danas popodne bila su hospitalizovana 43 pacijenata, od kojih je kod 32 potvrđen virus.

  U ovoj ustanovi je od srede 21. oktobra hospitalizovano više od 40 kovid pacijenata, a broj ležećih pacijenata počeo je da raste od 7. oktobra, nakon relatitivno stabilne epidemiološke situacije.

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je juče da će u Nišu uskoro ponovo biti otvorena privremena kovid bolnica, verovatno u sportskoj hali „Čair“.

  – S obzirom da raste broj zaraženih, Niš planira da u što kraćem roku otvori privremenu kovid bolnicu. Ona će najverovatnije biti u “Čairu” i mi ćemo najverovatnije za desetak dana biti spremni da primimo prve pacijente, ukoliko ih bude bilo – rekla je Sotirovski.

  Ona je kazala da će takva bolnica pomoći da se smanji pritisak na niški KC koji zbrinjava pacijente od Kladova do Preševa.

  Niš je u prethodnom epidemiološkom talasu imao privremene kovid bolice, osim u hali “Čair”, i u hotelu “Centroturist”, studentskom domu na Medicinskom fakultetu, kao i u Institutu “Radon” i u “Zelengori” u Niškoj Banji.


  KC Niš: U Leskovcu i Vranju hospitalizovano 35 pacijenata

  U tri kovid bolnice u zdravstvenom centru Vranje hospitalizovano je ukupno 30 pacijenata, od kojih je 15 pozitivno na virus.

  U kovid bolnici u Leskovcu je hospitalizovano pet, a virus je potvrđen kod dva pacijenta, navedeno je na sajtu niškog KC.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi