More

  KC Niš: Devet kovid pacijenata preminulo na jugu Srbije

  • U Kliničkom centru Niš u protekla 24 časa preminulo je još pet pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, saopštila je danas ta zdravstvena ustanova
  • Na sajtu niškog KC je, takođe, navedeno da su u poslednja 24 časa u zdravstvenom centru Leskovac preminula tri, a u zdravstvenom centru Vranje jedan pacijent sa potvrđenim virusom

  U Kliničkom centru Niš (KC) u protekla 24 časa preminulo je još pet pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, saopštila je danas ta zdravstvena ustanova.

  U kovid objektima KC ukupno je hospitalizovano 289 pacijenata, od kojih je kod 189 potvrđen korona virus.

  Prema navodima na veb-sajtu KC, na respiratoru se nalazi 15 pacijenata.

  U niškom KC počeo je da raste broj preminulih 6. novembra, od kada ih je, po zvaničnim podacima, i po osmoro dnevno.

  Broj hospitalizovanih je više nego dupliran u odnosu na početak  novembra, kada ih je bilo manje od stotinu.

  Na sajtu niškog KC je, takođe, navedeno da su u poslednja 24 časa u zdravstvenom centru Leskovac preminula tri, a u zdravstvenom centru Vranje jedan pacijent sa potvrđenim virusom.

  U tri kovid bolnice u Vranju hospitalizovano je 96 pacijenta, od kojih je 82 pozitivno na virus.

  U Leskovcu je na lečenju 81 pacijent, a kod 52 je potvrđena korona infekcija.


  U Gerontološkom centru Niš zaražen jedan korisnik i jedan zaposleni

  U Gerontološkom centru Niš novi korona virus potvrđen je kod jednog korisnika i jednog zaposlenog, potvrdio je danas niški Institut za javno zdravlje.

  U Institutu su kazali da je pozitivni korisnik hospitalizovan u niškom Kliničkom centru, a da je radnik već bio u kućnoj izolaciji jer je kod člana njegove uže porodice potvrđeno prisustvo virusa.

  Oni su kazali da je i u niškom privatnom Domu za smeštaj odraslih i starijih ‘’Čegarska dolina‘’ virus potvrđen kod jednog zaposlenog, koji je takođe već bio u kućnoj izolaciji zbog zaraze člana porodice, a da među korisnicima nema onih sa potvrđenom korona infekcijom.

  Niški Gerontološki centar je u prvom talasu epidemije bio jedno od najvećih pojedinačnih epidemioloških žarišta u Srbiji, pošto je, prema zvaničnim podacima, više od 190 korisnika hospitalitzovano u KC, a čak 50 njih preminulo.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi