More

  Kardiohirurg Milić smenjen sa mesta prodekana Medicinskog fakulteta u Nišu

  Foto: Vesna Torović

  Direktor Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Dragan Milić smenjen je sa mesta prodekana za međunarodnu saradnju Medicinskog fakulteta u tom gradu.

  Milić je saopštio da ga je smenila dekanica Medicinskog fakulteta Dobrila Stanković Đorđević manje od godinu dana pre isteka mandata.

  -Smenjen sam uz obrazloženje da nisam prisustvovao sednicama koje su bile zakazivane u moje radno vreme dok sam na operacijama. Nisu prihvaćeni  zahtevi da se termin sastanka promeni. Meni su pacijenti i operacije iznad svega i iznad bilo kakvog sastanka i to nije ništa novo, oni znaju da ja ne mogu da prisustvujem tim sastancima, ali očito odluka da se smenim baš sada ima neku drugu dimenziju i drugu pozadinu- konstatovao  je on.

  Milić je na čelu Klinike za kardiohirurgiju koja je u aprilu ove godine eliminisala listu čekanja jer je medicinsko osoblje 12 uzastopnih vikenda operisalo pacijente bez novčane naknade.

  On je nedavno najavio da će možda da učestvuje na niškim izborima i „uđe u to političko blato, jer ne vidi drugo rešenje za brojne probleme na koje često i sam ukazuje“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi