More

  JOVANOVIĆ: ZBOG VUČIĆA POLICIJA SVE VREME PRATILA OBILAZAK “SPOMENIKA KORUPCIJE” UDRUŽENOG POKRETA SLOBODNIH STANARA

  • Policiji je naređeno da nas prate non-stop u našoj turističkoj turi “ spomenici korupcije”, da slučajno ne odemo tamo gde je predsednik Srbije i ne protestvujemo protiv njega-kazao je osnivač Udruženog pokreta slobodnih stanara(UPSS) i profesor sociologije Đokica Jovanović.
  • Jovanović je ocenio da je porazno to što zbog straha i panike “ spomenike korupcije” nisu obilišli čak ni oni građani koji su se prijavili.
  • Gradska kuća je bila prva u turističkoj turi “ spomenici korupcije”, potom i Aerodrom „Konstantin Veliki“, Elektrodistribucija, Gradska toplana, JKP Gorica i Inkubacioni centar u Mašinskoj industriji.
  • Policija uhapsila Nišliju Dragana Krstića, osnivača Centra za ljudska prava i demografiju “Clamp“,jer je pored puta kojim se predsednik Srbije Aleksandar Vučić vraćao sa svečanog otvaranja fabrike Cumtobel držao transparent kojim je „želeo da ukaže na robovski položaj Niša o katastrofalan život njegovih građana”.

  Osnivač Udruženog pokreta slobodnih stanara(UPSS) I profesor sociologije Đokica Jovanović ocenio je da je policijski automobil pratio minibus kojim su aktivisti ovog udruženja juče obilazili  „spomenike korupcije“ u svom gradu jer je u to vreme predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio u Nišu.

  foto: UPSS

  -Policajci  su dobili naređenje da nas sve vreme prate, da slučajno ne odemo tamo gde Vučić drži miting i da protestvujemo protiv njega.Koliko je strah zavladao kod vlasti dovoljno govori i to što su uhapsili čoveka samo zato što je držao transparent protiv Vučića – rekao je on.

  Jovanović je naglasio da je porazno i to što se juče na najavljeni obilazak “ spomenika korupcije” nisu odazvali ni oni koji su se ranije prijavili na Fejsbuk stranicu Udruženja.

  -Kod tih Nišlija je zavladala panika i strah. Iako su se prijavili, razmislili su i shvatili da im je bolje da ostanu kod kuća. Spomenike korupcije obišlo je samo nas nekolicina, članova UPSS-a-kazao je on.

  Gradska kuća je bila prva u turističkoj turi “ spomenici korupcije”, potom i  Aerodrom „Konstantin Veliki“, Elektrodistribucija, Gradska toplana, JKP Gorica I Inkubacioni centar u Mašinskoj industriji.

  Tokom turističkog obilaska, predstavnici UPSS podsetili su zašto su ti objekti „spomenici korupcije“.

  U UPSS-u kažu da je ovakvih „spomenika“ u Nišu neuporedovo više, ali da će zasada obići samo njih nekoliko

  Nakon turističkog obilaska, u mesnoj kancelariji „Božidar Adžija“održana je tribina o korupcij „Mi i vi“.


  VUČIĆ MITINGOVAO, POLICIJA HAPSILA HAPSILA NEISTOMIŠLJENIKE

  Dragan Krstić, osnivač Centra za ljudska prava i demografiju “Clamp“,uhapšen je  juče popodne jer je pored puta kojim se predsednik Srbije Aleksandar Vučić vraćao sa svečanog otvaranja fabrike Cumtobel držao transparent kojim je „želeo da ukaže na robovski položaj Niša i katastrofalan život njegovih građana“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi