More

  JOVANOVIĆ: ZBOG AERODROMA ODBORNICI SKUPŠTINE NIŠA MORAJU DA PODNESU NEOPOZIVE OSTAVKE!

  • Nišlije po drugi put protestvovale zbog pokušaja lokalne vlasti da predaju Aerodrom u Nišu.
  • Opet zatražene ostvke gradonačelnika i gradskih većnika.
  • Upućen zahtev svim odbornicima Skupštine grada Niša da podnesu neopozive ostavke i neodrže sednicu na kojoj bi se raspravljalo o Niškom aerodromu.
  • Novi protest zakazan za sutra na Trgru kralja Milana u 17 časova

  foto: Vesna Torović

  Oko 1.500 Nišlija po drugi put je protestvovalo na Trgu kralja Milana i ispred Gradske kuće u Nišu zahtevajući od lokalne vlasti da ni po koju Republlici Srbiji  ne prenesu vlasništvo i upravljanje nad Aerodromom „ Konstantin Veliki „ u Nišu.

  Nišlije su ponovo zahtevale da gradonačelnik Niša Darko Bulatović i svi gradski većnici podnesu ostavke jer su prošlog petka na  „preporuku“ Vlade Srbije odlučili da bez naknade Niški aerodrom  ustupe državi.

  -Ne samo što gradonačelnikNiša  I gradski većnici moraju da podnesu ostavke,već I svi odbornici moraju da daju neopozive ostavke  I da ne održe sednicu na kojoj će se glasati o tom sramnom predlogu Gradskog veća.Predaja Aerodoma u Nišu je zakivanje poslednjeg eksera u kovćeg niške privrede.Već je uništena celokupna niška priveda-Elektronska I Mašinska industrija, Jastrebac, Građevina, Niteks… Prodali su Duvansku industrija. Aerodrom je poslednja kota odbrane naše egzsitencije-poručio je Đokica Joanović, univerzitetski profesor I član IO Udruženog pokreta slobodnih stanara(UPSS).

  Nišlije su prekidale Jovanović govor I uzvikivali “ lopovi, lopovi”,” ua, ua”  “ aerodrom je naš”, “ Niš je naš grad” … Mnogi građani Niša su u znak protesta duvali u u pištaljke.

  Rastislav Dinić, iz UPSS obavestio je Nišlije da su im podršku pružile mnogobrojne građanske organizacije iz Srbije poput “Beograda na vodi”, Lokalnog fronta” iz Kraljeva, antifašista iz Zrenjanina.

  -Kolege iz Zrenjanina nam poručuju da moramo da istrajemo u našoj borbi. Nama uzimaju aerodrom, a Zrenjaninu hoće da otmu ime. I da ponište celokupnu antifašističku borbu Zrenjaninaca u Drugom svetskom ratu. Nema više ćutanja, neće im to proći-rekao je Dinić.

  Miloš Bošković, narodni poslanik “ Dosta je bilo”, koji je podneo ostavku I vratio mandat, napomenoi je da “ ima nepotvrđene informacije da gradonačelnik Niša plaši odbornike da će ako ne predaju Aerodrom grad bankrotirati I da će oni ostati bez plata.

  -Kažu da Niš nema para da održava svoj aerodrom. Kako to da Republika ne može Nišu da da sredstva za Aerodrom nego mora da ga otme. Uostalom, Aerodrom u Nišu je 2016. godine imao kapital od dva miliona evra-rekao je on.

  foto: Vesna Torović

  Mladen Jovanović, iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, zapitao je kako to država može da ulaže u Beograd na vodi, a Nišu mora da oduzme Aerodrom.

  -Pre dva meseca u dugoročnom Planu za Niški aerodrom je navedeno da ima odlične uslove za rast I razvoj, I da će donositi profit, a sad odjednom ima veliki gubitke I mora mnogo da se uloži u Niški aerodrom. To je zato što je Vučić( predsednik Srbije Aleksandar  odlučio tako zbog  nedavne koncesije za Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ –konstatovao je on.

  Organizatori su zakazali novi protest za sutra na istom mestu, na Trgu kralja Milana u 17 časova.


   

  MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: NIŠ NEMA PARA ZA AERODROM!

  -Sve analize pokazuju da Aerodrom u Nišu nije u mogućnosti da iz redovnog poslovanja investira više od 10 miliona evra, koliko je potrebno da bi infrastruktura, oprema, funkcionisanje i bezbednost bili na najvišem nivou. Vlada neće da dozvoli da aerodrom propadne jer Grad Niš nema dovoljno novca da uloži u njega, kako bi mogao dalje da se razvija i da beleži još veći rast broja putnika, navodi ministarka saobraćaja, građevinarstva I infrastrukture Zorana Mihajlović.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi