More

  Jovanović: Stadion „Čair“ ruglo zbog neodgovorne vlasti

  Foto: m. k.

  Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini grada Niša kaže da je zbog neodgovorne vlasti stadion „Čair“ u tom gradu istinsko ruglo.

  -Stadion nije ni okrečen od 2012. U vreme nekadašnjih postava gradske vlasti od 1997. do 2000. godine reprezentacija Srbije je igrala na ‘Čairu’ kada je zamenjen travnati tepih stadiona-navodi Jovanović, koji je pre 12 godina bio direktor Direkcije za izgradnju grada kad je započela rekonstrukcija stadiona.

  On podseća da je u periodu od 2004. do 2012. godine, na inicijativu tadašnje gradske vlasti, donet je psoeban zakon da se podstakne izgradnja sportske infrastrukture u Srbiji sa posebnim akcentom na Niš.

  -Tada smo dobili tri četvrtine stadiona „Čair“ kapaciteta 20.000 mesta (po projektu sa zapadnom tribinom), dva pomoćna terena, jedan sa veštačkom travom, olimpijski bazen sa tribinama, klizalište, sportski centar „Dušan Radović“, halu „Miroslav Antić“ i mnoge druge sportske-kaže Jovanović.

  On najavljuje da će na narednoj sednici Skupštine grada predložiti radnu grupu koja će ponuditi rešenje za izgradnju zapadne tribine, pokrivanje stadiona i otklanjanje oštećenja po svim evropskim standardima za tri puta manji iznos.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za rekonstrukciju stadiona “Čair” potrebno oko 80 miliona evra.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi