More

  Još šest novih obolelih od koronavirusa, u Srbiji ukupno 18 slučajeva

  • U Srbiji je ukupno 18 obolelih od koronavirusa, pošto je večeras do 20 časova registrovano još šest slučajeva, saoštilo je Ministarstva zdravlja
  • Danas su testirani uzorci 21 osobe, od kojih je šest bilo pozitivno
  • Svetska zdravstvena organizacija proglasila je danas globalnu pandemiju koronavirusa

  Broj zaraženih koronavirusom u Srbiji povećan je sa 12 na 18 osoba, saopštilo je večeras Ministarstvo zdravlja.

  Večeras do 20 časova u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je 151 osoba, a od jutrošnjeg izveštaja testirani su uzorci 21 osobe, od kojih je šest bilo pozitivno, a 15 negativno na novi oblik koronavirusa, navedeno je na sajtu covid19.rs.

  Prvi slučaj zaraze korona virusom u Srbiji potvrđen je u petak, bolest je do juče bila utvrđena kod pet osoba, a do jutros kod još sedam.

  U nekoliko evropskih zemalja danas su prijavljeni prvi smrtni slučajevi od  COVID-19, a među njima su Bugarska, Švedska i Irska, dok su u Belgiji za samo nekoliko sati zabeležena tri smrtna slučaja, javljaju agencije.

  Svetska zdravstvena organizacije(SZO) proglasila je danas globalnu pandemiju koronavirusa.

  -Procenili smo da kovid-19 može biti označen kao pandemija- rekao je u Ženevi šef SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.

  On je rekao da je SZO „duboko zabrinuta alarmantnim nivoima širenja i jačinom“ epidemije i izrazio je zabrinutost i zbog „alarmantnog nivoa nedelovanja“.

  Ukazao je da sada ima više od 118.000 zaraženih u 114 zemalja i 4.291 umrli, kao i da ovo proglašenje ne menja to što zemlje treba da rade da agresivno suzbijaju virus.

  On je kazao da proglašenjem pandemije SZO želi da protrese neaktivne zemlje da počnu da primenjuju sve moguće mere za ograničenje širenja virusa.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi