More

  JOŠ JEDNA ANTIFAŠISTIČKA ŠETNJA U NIŠU ZBOG ĆUTANJA GRADONAČELNIKA I PREDSEDNIKA SKUPŠTINE

  • Opozicioni odbornik Srđan Nonić organizuje sutra uveče novu antifašističku šetnju na Nišavskom keju jer čelnici Niša nisu reagovali na njegov zahtev za osudu rastućeg fašizma u Nišu
  • Ni na jedan dopis nisu niti odgovorili, reagovali, pozvali. Njih ne zanima bodenje nožem i naci pozdravi, to su njihova politička deca, oni su to zadojili-kazao je Nonić
  • On je najavio da će nositi četke, krpe i razređivač kako bi skinuo kukaste krstove protestnim putem
  • Pre sedam dana na prvoj šetnji zbog napada nožem na studenta Uroša Janjića, dogodio se incident jer je grupa mladića podizanjem ruku u nacistički pozdrav i skandiranjem Ljotiću i Nediću propratila antifašističku šetnju.

  Srđan Nonić, šef opozicione odborničke grupe “ Niška inicijativa” najavio je za sutra veče još jednu antifašističku šetnju na Nišavskom keju.

  -Na novi protest sam se odlučio zbog nedostatka reakcije gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, predsednika Skupštine grada Radeta Rajkovića i Tužilaštva na dopis u kojem sam tražio da nadležni reaguju protiv fašizma. Ni na jedan dopis nisu niti odgovorili, reagovali, pozvali. Njih ne zanima bodenje nožem i naci pozdravi, to su njihova politička deca, oni su to zadojili-kazao je on.

  Nonić je podsetio da je  zahtevao od Bulatovića da organizuje akciju uklanjanja nacističkih i drugih grafita mržnje u gradu, a od Rajkovića da organizuje sastanak šefova odborničkih grupa, sa kojeg bi se poslala jasna poruka da Skupština grada osuđuje narastajući fašizam u Nišu.

  On je najavio da će nositi četke, krpe i razređivač kako bi skinuo kukaste krstove protestnim putem. I ovog puta, odbornik Nonić i njegove kolege iz “Niške inicijative” nosiće majice “Stop fašizmu”.

  Antifašistička šetnja počinje u 21 čas kod spomenika Nadeždi Petrović, a biće završena kod amfiteatra na Nišavskom keju.

  Nonić je 30. juna organizovao prvu antifašističku šetnju zbog napada nožem na studenta Uroša Janjića 21. juna uveče, u parku pored keja, zbog toga što, po njegovim rečima, nije hteo da skine majicu sa natpisom „antifašista“, što su od njega zahtevala petorica mladića. Na prvoj šetnji dogodio se incident jer je grupa mladića podizanjem ruku u nacistički pozdrav i skandiranjem Ljotiću i Nediću propratila antifašističku šetnju.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi