More

  Jerkan: U Nišu protiv kovida 19 vakcinisano 32,5 odsto stanovništva

  • U Nišu bi danas protiv korona infekcije trebalo da bude vakcinisano oko 2.500 građana, najavio je direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan
  • Direktor Doma zdravlja je prognozirao da će do 1. juna biti vakcinisano 100.000 stanovnika Niša, koji ima oko 230.000 punoletnih građana
  • Jerkan je početkom ove sedmice kazao da je započela i kampanja za vakcinisanje zaposlenih u niškom Domu zdravlja, koja bi podrazumevala njihovu dodatnu edukaciju i motivisanje
  • On je rekao da je u tom trenutku bilo vakcinisano 76,5 odsto zaposlenih u toj ustanovi, što “nije dobar odziv”, ali da očekuje da se u narednih desetak dana procenat vakcinisanih popne na 85 odsto

  U Nišu bi danas protiv kovida 19 trebalo da bude vakcinisano oko 2.500 građana, najavio je direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan.

  – Interesovanje u Nišu je u poslednje vreme veliko, posebno kod mladih ljudi, što me raduje- rekao je Jerkan, koji je inače prošle sedmice upozoravao da je interesovanje za vakcinaciju opalo.

  Jerkan je za Radio televiziju Srbije kazao da danas kreće organizovana vakcinacija po fabrikama, a da se imunizacija već izvesno vreme sprovodi na seoskom području i u romskim naseljima.

  On je kazao da veruje da je u ovom trenutku u Nišu vakcinisano oko 32,5 odsto stanovništva. Prognozirao je da će do 1. juna biti vakcinisano oko 100.000 stanovnika Niša, koji inače ima oko 230.000 punoletnih građana.

  Jerkan je početkom ove sedmice kazao da je započela i kampanja za vakcinisanje zaposlenih u niškom Domu zdravlja, koja bi podrazumevala njihovu dodatnu edukaciju i motivisanje.

  – Mi sada nemamo pravo ne samo da naložimo vakcinaciju, nego ni da premestimo zaposlenog koji nije vakcinisan na drugo mesto. Ipak, onaj ko nije primio vakcinu, ne može da radi u crvenoj zoni, odnosno u kovid ambulantama, jer ja zaista ne mogu tamo da ih pošaljem – rekao je Jerkan, zalažući se za obaveznu vakcinaciju radnika zdravstvenih ustanova.

  On je za dnevni list Danas kazao da je u Domu zdravlja, koji broji oko 900 zaposlenih, vakcinisano njih 76,5 odsto, što „nije dobar odziv“.

  – Očekujem da za desetak dana bude 85 odsto vakcinisanih među zaposlenima u našoj ustanovi. To će već biti procenat kojim možemo da budemo zadovoljni, ali na njemu nećemo stati- rekao je.

  Jerkan je dodao da je zadovoljan odzivom lekara, među kojima i nema obolelih, pa i medicinskih sestara, među kojima ima zaraženih, ali ne u većem broju, i uglavnom među starijima.

  Najviše nevakcinisanih je među nemedicinskim osobljem sa najnižom stručnom spremom, rekao je.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi