More

  Jeremić: Vučić je obećao da će potpisati nezavisnost Kosova, ali ne sme to da uradi

  • Vučić je obećao strancima da će potpisati nezavisnost Kosova, ali ne sme to da uradi, rekao je u Nišu lider Narodne stranke Vuk Jeremić
  • Jeremić je kazao da bi u rešavanju pitanja Kosova i Metohije treba da se radi “sve suprotno od onoga što radi Vučić, koji izgovara jake reči, a ispod stola predaje srpske nacionalne interese“
  • Vučić redovno ističe da priznanje nezavisnosti Kosova ne dolazi u obzir, te da, ukoliko bi se Srbija stavila pred izbor ulaska u Evropsku uniju, zarad priznanja Kosova, on će se svojim međunarodnim partnerima lepo zahvaliti i odbiti, naveo je on
  • Jeremić je ocenio da ekipa na vlasti neće moći da se nosi sa velikim problemima koji će uslediti narednih meseci, te bi zato političke promene u Srbiji mogle da se dogode mnogo brže nego što to sada izgleda

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Nišu da је „ Aleksandar Vučić (predsednik Srbije) strancima obećao da će potpisati nezavisnost, a ne sme to da uradi“.

  -Kosovo dolazi na sto Aleksandru Vučiću, ali on to ne može da reši. U rešavanju pitanja Kosova i Metohije trebalo bi „smekšati retoriku“, a „očvrsnuti stav“-rekao je Jeremić.

  Jeremić, jedan od opozicionih lidera i bivši ministar spoljnih poslova Srbije, ocenio je da u rešavanju pitanja Kosova treba da se radi “sve suprotno od onoga što radi Vučić, koji izgovara jake reči, a ispod stola predaje srpske nacionalne interese“.

  Međutim, srpski predsednik, dodao je Jeremić, druge strane, redovno ističe da priznanje nezavisnosti Kosova ne dolazi u obzir, te da, ukoliko bi se Srbija stavila pred izbor ulaska u Evropsku uniju, zarad priznanja Kosova, on će se svojim međunarodnim partnerima lepo zahvaliti i odbiti.

  -Ekipa koja je trenutno na vlasti neće moći da se nosi sa velikim problemima koji će uslediti narednih meseci, te bi zato političke promene u Srbiji mogle da se dogode mnogo brže nego što to sada izgleda- kazao je predsednik Narodne stranke.

  On je precizirao  da će „istovremeno rasti nezadovoljstvo zbog sve teže ekonomske situacije i biće sve više grešaka”. Oni jednostavno nisu u stanju da se nose sa svime što dolazi, rekao je Jeremić.


  Nisu nam potrebni preletači i korumpirani funkcioneri SNS

  foto: Vesna Torović

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će mnogi koji su u prošlosti glasali za vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS), verujući da glasaju za napredak Srbije, u narednom periodu doživeti veliko razočarenje i da će na sledećim izborima podržati Narodnu stranku.

  -Nama, naravno, nisu potrebni preletači i korumpirani funkcioneri SNS-a – za njih u našim redovima neće biti mesta.Trebalo bi, međutim, da budemo svesni da je značajan broj glasača SNS bio izmanipulisan, naveden da misli da glasa za ono što mi zapravo zastupamo. To su ljudi koji slave slavu, žele stabilnu i bezbednu državu, hoće da privreda počiva na domaćem preduzetništvu i protive se nezavisnosti Kosova i Metohije-ocenio je Jeremić.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi