More

  Jeremić: Jedan od ciljeva revanšizma za koji se zalažemo je zabrana rada SNS i SPS

  • Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je sinoć u Nišu da revanšizam za koji se ta stranka zalaže znači da će po promeni vlasti „biti trajno zabranjen rad Socijalističkoj partiji Srbije i svim derivatima Srpske radikalne stranke, uključujući i Srpsku naprednu stranku“.
  • Jeremić je naveo da su revanšizam i trajna zabrana televizije Pink, zatvaranje Ane Brnabić i Aleksandra Vulina i slično, kako nikome više ne bi palo na pamet da dolazak na vlast znači dozvolu za prisvajanje države
  • On je kazao da će „prihvatanje revanšizma biti majka svih uslova za saradnju drugih opozicionih stranaka sa Narodnom strankom“
  • Prema njegovoj oceni, „kraj aktuelne vlasti bliži je nego što mnogima deluje“, a smenjivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića je „važan, ali tek prvi korak“ ka konačnom cilju promene sistema
  • Jeremić je kazao da je Vučić „izvrgnuo ruglu premijera, parlament, univerzitet i sve druge institucije da bi kod većine usadio svest o svojoj faraonskoj supremaciji“, a pristojne i poštene ljude odvratio od politike da bi mogao nesmetano da vlada
  • Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke u Nišu izabran je arhitekta Đorđe Stanković, koji je kazao da će cilj tog odbora biti „da o Nišu odlučuju Nišlije, a ne namesnici SNS-a koji sprovode volju svojih šefova iz Beograda“, a jedan od prioriteta vraćanje Gradu niškog aerodroma, koji je Republika prisvojila
  Foto: Narodna stranka

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Nišu da revanšizam za koji se ta stranka zalaže znači da će po promeni vlasti „biti trajno zabranjen rad Socijalističkoj partiji Srbije i svim derivatima Srpske radikalne stranke, uključujući i Srpsku naprednu stranku“.

  – Revanšizam je i trajna zabrana televizije Pink i sadržaja koje ona forsira. Revanšizam je da budu zatvoreni Ana Brnabić i Aleksandar Vulin. Revanšizam je pretpostavka da više nikada nikome ne padne na pamet da dolazak na vlast znači dozvolu za prisvajanje države- rekao je Jeremić sinoć na konstitutivnoj sednici Gradskog odbora Narodne stranke Niš.

  Jeremić je kazao da će Narodna stranka igrati ključnu ulogu i u promeni aktuelne vlasti i u uspostavljanju normalnog i demokratskog poretka, a da će „prihvatanje revanšizma biti majka svih uslova za saradnju sa Narodnom strankom“.

  On je istakao da je „kraj aktuelne vlasti bliži nego što mnogima deluje“, a da je smenjivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića „važan, ali tek prvi korak“ ka konačnom cilju promene sistema.

  – Vučić je, između ostalog, uništio i parlament tako što ga je napunio kebarama, piljama, božičkama, atlagićima… Namerno je izabrao da tamo sede najgori, da bi se ljudima povraćalo kad vide skupštinu i da bi iz kolektivne svesti izbrisao ideju da se u parlamentu odlučuje nešto važno- rekao je Jeremić.

  Prema njegovoj oceni, Vučić o Ani Brnabić misli isto što i svi, ali ju je stavio na mesto premijera „da bi u narodu ubio ideju da najmoćnija funkcija po Ustavu Srbije ima bilo kakvu snagu“.

  – Izvrgnuo je ruglu premijera, parlament, univerzitet i sve druge institucije da bi kod većine usadio svest o faraonskoj supremaciji- dodao je Jeremić.

  On je dodao da Vučić od Srbije želi da napravi „kaligulijanum“ i da pristojne i poštene ljude odvrati od politike da bi mogao nesmetano da vlada.

  – Zato je pred nama veliki posao, da čestite ljude ubedimo da se politički angažuju. U Narodnoj stranci su okupljeni baš takvi ljudi, ali ih je još mnogo više van politike. Naš je zadatak da ih okupimo u zajedničkoj borbi za normalnu i demokratsku Srbiju- rekao je Jeremić.


  Niš treba da bude motor razvoja južne Srbije, a ne da vodi „opskurna osoba“

  Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke u Nišu sinoć je izabran arhitekta Đorđe Stanković.

  Foto: Narodna stranka

  – Naš cilj biće da o Nišu odlučuju Nišlije, a ne namesnici SNS-a koji sprovode volju svojih šefova iz Beograda. Među najvažnijim ciljevima Narodne stranke Niš biće i vraćanje gradu niškog aerodroma, koji nam je Vlada Srbije oduzela i tako onemogućila razvoj Niša- rekao je Stanković.

  Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević rekao je da je Niš divan grad sa sjajnim ljudima, ali da ga vodi „opskurna osoba koja ogrnuta posteljinom kleči pred nekim čovekom koji joj stavlja neki mač na rame“.

  – Suština je u tome da individualna istorijska odgovornost prestaje biti lični stav onog trenutka kada vidite da su narod, grad, nacija, država, građani… dovedeni do ruba opstanka i da ih bukvalno sutra neće biti- naveo je Kovačević.

  Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović je dodao da bi Niš trebalo da bude motor razvoja južne Srbije, ali da je taj grad danas osiromašen, a gradonačelnica Dragana Sotirovski u Gradskoj kući prima pravosnažno osuđenog silovatelja Simu Spasića.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi