• Nišlijka Jelena Žarić Kovačević iz SNS u toku dve prethodne godine je najaktivnija od 22 poslanika sa juga Srbije
  • Nikola Savić iz SRS i Milija Vuletić iz Svrljiga su na drugom odnosno trećem mestu po broju obraćanja za skupštinskom govornicom u toku 2019. godine
  • Četvoro poslanika sa juga nije nijednom govorilo, dvojica Goran Ćirić i Dušan Milisavljević iz DS zbog bojkota, kao i Slaviša Bulatović iz Vranja i Radmilo Kostić iz Pirota iako su iz vladajuće koalicije

Poslanica iz Niša Jelena Žarić Kovačević iz Srpske napredne stranke (SNS) bila je u toku 2019. godine najaktivnija od 22 poslanika sa juga Srbije, pokazuju podaci portala Moj poslanik.

Ona se čak 155. puta obraćala u Skupštini Srbije, a na drugom mestu je niški poslanik Nikola Savić, iz Srpske radikalne stranke (SRS), sa 122 obraćanja. Na trećoj poziciji je poslanik iz Svrljiga Milija Miletić, iz Ujedinjene seljačke stranke koja je u vladajućoj većini, sa 90 obraćanja,

Prema podacima tog portala, četvoro poslanika sa područja juga Srbije prošle godine nisu imali niti jedno obraćanje za skupštinskom govornicom.

Goran Ćirić i Dušan Milisavljević iz Demokratske stranke(DS) nisu govorili za skupštinskom govornicom jer su deo opozicije koja bojkotuje rad parlamenta, ali za govornicom nisu bili ni Slaviša Bulatović iz Vranja i Radmilo Kostić iz Pirota koji su predstavnici vladajuće većine i jedini predstavnici svojih gradova u parlamentu.

Inače, podaci portala Moj poslanik  pokazuju da se aktivnost poslanika sa juga Srbije u toku prošle godine smanjio u odnosu na 2018. godinu, jer su se u toku prošle godine obratili 653, a pre dve godine 814 puta.

Žarić Kovačević sa 93 obraćanja u 2018. godini bila najaktivniji poslanik sa juga Srbije, drugi po broju obraćanja bio je poslanik Ćirić sa 72 obraćanja, dok je na trećem mestu bio Miletić sa 71 obraćanjem.

Građane sa područja pet okruga sa juga Srbije u skupštini predstavljaju 22 odbornika i to 13 sa područja Nišavskog okruga, tri sa područja Jablaničkog okruga i po jedan sa područja Pčinjskog, Pirotskog i Topličkog.

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here