More

  Janković: U UKC Niš 50 odsto više kovid pacijenata nego prethodne nedelje

  • U UKC Niš je hospitalizovano 50 odsto više kovid pacijenata u odnosu na prethodnu nedelju, a na Infektivnoj klinici više nema mesta, rekao je Radmilo Janković, zamenik direktora UKC  i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju
  • Jako veliki broj teških pacijenata nam stiže iz Vranja i Surdulice, tako da se Niš ubrzano puni i ne može se reći da li smo na kraju trećeg ili početku četvrtog talasa, kazao je on
  • Janković je precizirao da je juče u Nišu zabeleženo 200 novozaraženih, što je najveći broj od početka epidemije
  • Ne mogu bitku dobiti lekari i moderni lekovi, samo vakcinacija i mnogo, mnogo bolje poštovanje mera, istakao je Janković
  • U kovid objektima u Nišu i Kruševcu umrlo je po troje kovid pacijenata, a u Vranju dvoje

  Univerzitetsko klinički centa(UKC) u Nišu ubrzano puni kapacitete, a na Infektivnoj klinici više nema mesta za obolele od kovida, izjavio je Radmilo Janković, zamenik direktora ove zdravstvene ustanove  i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju. 

  -U odnosu na prethodnu nedelju imamo 50 odsto više kovid pacijenata, a jako veliki broj teških pacijenata nam stiže iz Vranja i Surdulice. Niš se ubrzano puni i ne može se reći da li smo na kraju trećeg ili početku četvrtog talasa, ali se može reći da imamo veliki problem-rekao je Janković za RTS.

  On je precizirao da je Niš, posle Beograda, grad sa najviše inficiranih koronavirusom.

  -Juče je zabeleženo 200 novozaraženih, što je najveći broj od početka epidemije. Bilo je žurki, reagovale su sve službe, ali su “rezultati” vidljivi. Brojevi ne padaju, dolaze nam cele porodice i to je sve eskaliralo i ide nezaustavljivo ka komplikaciji-kazao je Janković.

  Prema njegovim rečima, oko Niške tvrđave su poznate kafane, koje u naredne dve do tri nedelje moraju da se zaborave.

  -Ako ovako nastavimo, neće biti dobro. Apsolutno neprihvatljivo da napravimo društveni ambijent u pandemiji, da se dogovorimo da svakog dana umre 20 do 30 osoba. Ne postoji alternativa i ekonomski modalitet, a kamoli da se natežemo da li će biti sat duže ili kraće. Ovo preko vikenda nije dovoljno, imamo ozbiljan problem, smanjićemo i broj vakcinisanih sa ovolikim brojem zaraženih, opet ćemo napuniti bolnice-napomenuo je zamenik direktora UKC

  On je rekao da je moguće se zaraziti  posle prve doze vakcine i kod onih tipova vakcina gde se imunitet sporije stvara, kao kod “Sinofarmove” vakcine.

  -Jedini magični ključ je masovna vakcinacija, mnogo masovnija nego što je ova, i pridržavanje mera. Ne mogu bitku dobiti lekari i moderni lekovi, samo vakcinacija i mnogo, mnogo bolje poštovanje mera- istakao je Janković.


  Na jugu Srbije preminulo osmoro kovid pacijenata

  U kovid objektima u Nišu i Kruševcu umrlo je po troje kovid pacijenata, a u Vranju dvoje, saopštio je danas popodne UKC.

  U kovid objektima UKC hospitalizovano je 170 pacijenata, a kod 125 je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

  Sedmoro inficiranih koronom u Nišu priključeno je na respiratore.

  U kovid bolnici Kruševcu na lečenju je 95 pacijenata, a među njima je 83 inficiranih virusom korona.

  Na aparatima za veštačku ventilaciju u Kruševcu nalazi se 11 kovid pacijenata.

  U dve kovid bolnice u Vranju leči se 151 pacijent, od kojih je za 137 utvrđeno da su zaraženi koronavirusom.

  U kovid bolnici u Leskovcu hospitalizovano je 54 pacijenta, a kod 34 je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi