More

  IZVRŠITELJ PRED POSEBNIM ODELJENJEM ZA SUZBIJANJE KORUPCIJE U NIŠU

  • Javni izvršitelj iz Leskovca P.K. i odgovorno lice privrednog društva „Morava eko pelet“ iz Grdelice M.K, koji su uhapšeni zbog sumnje za zloupotrebu službenog položaja, sutra ujutru biće privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu
  • Sumnja se da je P.K. od 2016. do 2018. godine sa namenskog računa svoje kancelarije, namenjenog za isplate izvršnim poveriocima, uplatio više pozajmica u ukupnom iznosu od skoro 23 miliona dinara privrednom društvu „Morava eko pelet“
  foto: ilustracija

  Javni izvršitelj iz Leskovca P.K. (1961) i odgovorno lice privrednog društva „Morava eko pelet“ iz Grdelice M.K. (1991), koji su uhapšeni  zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, sutra ujutru biće privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

  Sumnja se da je P.K., u periodu od 2016. do 2018. godine, suprotno Zakonu o izvršenju i obezbeđenju, sa namenskog računa svoje kancelarije izvršio više transakcija u vidu pozajmice u iznosu od 22.958.850 dinara privrednom društvu „Morava eko pelet““, a koji je po Zakonu bio dužan da isplati izvršnim poveriocima.

  On je na taj način naneo štetu izvršnim poveriocima i pribavio protivpravnu imovinsku korist u ovom iznosu preduzeću „Morava eko pelet“.

  Kako saznajemo, javni izvršitelj i direktor „Morave eko peleta“ su u srodničkim odnosima.

  Javnog izvršitelja i direktora „Morave eko peleta“ uhapsili su juče pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova .

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi