More

  Izbor direktora Doma zdravlja u Nišu zavisiće od novog gradonačelnika

  • Najozbiljniji kandidati za funkciju direktora Doma zdravlja u Nišu, najveće ustanove primarnog zdravstva u Srbiji, jesu aktuelna pomoćnica direktora  za nemedicinska pitanja Danijela Nešić  i načelnica Službe za kućno lečenje Bratislava Šarac, saznaje Medijska kutija
  • Sadašnji direktor Milorad Jerkan u avgustu puni 65 godina, čime ispunjava starosni uslov za penziju, a drugi mandat na funkciji direktora, na koju je došao kao kandidat SNS, ističe mu 1. aprila sledeće godine
  • Prema našim izvorima, Nešićevu podržava načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, a Šarac je kandidatkinja poverenika SNS za Niš Zvezdana Milovanovića
  • Oni dodaju da se u niškom SNS vodi oštra borba za funkciju gradonačelnika između Sotirovski i Milovanovića
  • Nešićeva kaže da nije važno ko će biti direktor Doma zdravlja jer “oni rade kao tim”, a da će odluku o tome doneti budući ministar zdravlja, pošto je od 1. aprila ove godine to u njegovoj nadležnosti
  • Šarac je odbila da odgovori na naša pitanja, a Sotirovski i Milovanović nisu bili dostupni za komentar

  Najozbiljniji kandidati za funkciju direktora Doma zdravlja u Nišu, najveće ustanove primarnog zdravstva u Srbiji, jesu aktuelna pomoćnica direktora  za nemedicinska pitanja Danijela Nešić  i načelnica Službe za kućno lečenje Bratislava Šarac, saznaje Medijska kutija.

  Sadašnji direktor Milorad Jerkan u avgustu puni 65 godina, čime ispunjava starosni uslov za penziju, a mandat mu ističe 1. aprila sledeće godine. Jerkan obavlja funkciju direktora u dva mandata, kao kandidat Srpske napredne stranke (SNS).

  Naši izvori kažu da će odluka o tome koja će od dve kandidatkinje biti direktorka zavisiti od toga ko će biti gradonačelnik Niša, kao i od izbora novog ministra zdravlja.

  – U niškom SNS-u je oštra borba za funkciju gradonačelnika između Dragane Sotirovski, načelnice Nišavskog upravnog okruga koja je bila nosilac liste SNS na nedavnim lokalnim izborima i Zvezdana Milovanovića, poverenika naprednjaka za Niš. Sotirovski podržava  Nešićevu, a Milovanović se zalaže da to bude Šarac, koja je bila na 14-om mestu SNS liste za odbornike Skupštine grada na lokalnim izborima- tvrde naši  sagovornici.

  Pomoćnica direktora nije želela da komentariše spekulacije da slovi za kandidatkinju za novog direktora, kao i da joj u tome pomaže načelnica Nišavskog okruga.

  – Mi radimo kao tim i zaista nije bitno ko će da bude direktor. Uostalom, lično smatram da bi Jerkan trebalo da ostane na funkciji dok mu ne istekne mandat. Postigao je toliko uspeha i to je zaslužio. Ali, o direktoru naše ustanove odlučiće novi ministar zdravlja, pošto se od 1. aprila ove godine odluke o tome više ne donose na lokalu, nego u Ministarstvu zdravlja- rekla je Nešićeva.

  Ona je do pre devet godina bila viša medicinska sestra, ali je posle završenog  fakulteta za menadžment, munjevito napredovala i postavljena je za pomoćnicu direktora.

  Šarac je nakon dolaska SNS na lokalnu vlast u Nišu, pre osam godina, na mestu načelnice Službe kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja u Domu zdravlja.

  – Te 2012. godine je imenovana za načelnicu te službe, zahvaljući prijateljstvu sa suprugom poverenika niških naprednjaka. I njen rođeni brat Vladica Miladinović je direktor Zavoda za plućne bolesti  i tuberkulozu u Nišu, na predlog SNS-rekli su izvori.

  Načelnica Šarac odbila je odgovori  da li su tačni navodi da je zainteresovana da bude na čelu Doma zdravlja.

  Za komentar nisu bili dostupni ni Sotirovski i Milovanović.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi