More

  IZ NIŠA VIŠE OD 20 AUTOBUSA ODVEZLO PRISTALICE SNS DA DOČEKAJU PUTINA

  • Oko 1.500 članova i pristalica SNS iz Niša otišlo je da dočeka predsednika Rusije Vladimira Putina.
  • Na više punktova u gradu autobusi su čekali naprednjake, a onda je formirana kolona sa više od 20 autobusa na autoputu ka Beogradu.
  • Zaposleni u javnom sektoru tvrde da su trpeli pritiske da idu na miting, a posebno su na udaru bili radnici koji nemaju stalni radni odnos.
  • Načelnik Gradske uprave Ljubiša Janjić kaže da nije bilo ni pritiska ni preporuka radnicima već da je omogućen odlazak svima koji žele da dočekaju Putina.
  • U gradskim preduzećima, upravi i opštinama zaposleni koji su otišli na doček Putina dobili slobodan dan ili im je odbijen dan od odmora.

  Članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke (SNS) iz Niša danas su organizovano otputovali u više od 20 autobusa na doček predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u Beogradu.

  Sudeći prema broju autobusa oko 1.500 ljudi je iz Niša otišlo da dočeka Putina, što je znatno manje od 10.000 koliko je najavio  predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević. On je naveo da je samo te iz gradske opštine planirano petnaestak autobusa.

  Autobusi su čekali naprednjake na nekoliko punktova-kod Tržnog centra “ Zona 3”, “ Niteksa”,  Šivare,“ Tempa”, Hale “ Čair”, Delijskog visa I Crnog puta, ali su svi zajedno formirali kolonu autobusa kod Motela “ Nais” na autoputu Niš-Beograd.

  Pojedini zaposleni u niškom javnom sektoru su rekli da trpe pritiske da idu na miting povodom dolaska ruskog predsednika.

  -U posebno teškom položaju su oni koji nemaju ugovor o radu za stalno. Na njih se uglavnom najlakše utiče, odnosno oni i sami pristaju da idu jer se plaše da im ugovor o radu neće biti produžen-rekao je za “ Medijsku kutiju” izvor blizak Gradskoj upravi Niša.

  Međutim, načelnik Gradske uprave Ljubiša Janjić demantovao je da su zaposleni dobili nalog ili  preporuku da prisustvuju dočeku predsednika Rusije.

  -Radnicima koji su izrazili želju da dočekaju ruskog predsednika je omogućen odlazak zato što smatramo da je današnja poseta, jednog od najznačajnih zvaničnika sveta našoj zemlji, od izuzetnog značaja za tradicionalno prijateljstvo dva naroda. Ova poseta je od  velikog značaja za dalji razvoj svestrane saradnje dveju zemalja, kako u ekonomskom tako i u političkom smislu-naveo je on.

  Janjić je rekao da “Gradska uprava nema saznanja o tome ko je platio ili organizovao prevoz autobusima.

  Poverenik Gradskog odbora SNS u Nišu Zvezdan Milovanović  rekao je juče za “ Medijsku kutiju” da u Nišu vlada ogromno interesovanje članova i pristalica te stranke za doček Putina, i da im je problem kako da ih sve organizovano odvedu u Beograd.

  On je kazao da SNS nema para da plati zakup autobusa, već da “ članovi sami skupljaju pare za prevoz”.


  ZA DOČEK PUTINA SLOBODAN DAN ILI DAN ODMORA

  Direktori gradskih preduzeća i opština  tvrde da je dobrovoljan odlazak radnika na doček Putina u Beograd, i da će oni koji traže dobiti slobodan dan na poslu ili dan odmora.

  Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević rekao je  da zaposleni dobijaju slobodan dan. I Direktor Tržnice Goran Đorđević potvrdio da  će radnici koji žele da idu na miting  dobiti slobodan dan.

  Načelnik Gradske uprave Ljubiša Janjić nije odgovorio ovo na pitanje, ali indirektno može da se zaključi da su radnici koji su otišli na miting u Beogradu dobili slobodan dan.

  Međutim, načelnik Opštinske uprave opštine Medijana Saša Markišić rekao je novinarima da zaposleni mogu za Beograd, ali će im odbijen jedan dan od godišnjeg odmora. I direktor JP “ Nišstan” Miroljub Ćupić kazao je da će “ svakome ko bude izrazio želju da ide na mitig da se umanji jedan dan od odmora”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi