More

  Ivica Dačić u Nišu: Predložili smo Vučiću da razmotri mogućnost da SNS i SPS na izbore izađu sa zajedničkom listom

  • Predsednik SPS-a je kazao da je ideja stranke “vezana za nastavak saradnje s Aleksandrom Vučićem i SNS, jer je najveći interes Srbije da se razvija, da jača svoju poziciju i da u teškim vremenim koja nas čekaju imamo jedinstvo“
  • On je kazao da će Vučić i on razgovore o načinu izlaska na parlamentarne i lokalne izbore, koji su najavljeni za 26. april, nastaviti posle Dana državnosti Srbije i verskog praznika Sretenje
  • Dačić je naglasio da za SPS „ne postoji nikakva dilema“ oko toga da na izbore ide sa Jedinstvenom Srbijom, a na lokalnom nivou eventualno s još nekom političkom organizacijom
  • On je opozicione stranke koje se zalažu za bojkot izbora optužio da plasiraju različite laži o njemu i Srbiji, nanoseći tako “štetu državi”, među kojima je i laž da je povlačenje priznanja Kosova plaćeno novcem od trgovine oružjem, zbog čega je tužio “neke opozicione lidere”

  Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je danas u Nišu da je predložio lideru vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da razmotri mogućnost da ove dve partije izađu na predstojeće izbore na zajedničkoj listi.

  – Na globalnom planu smo predložili Aleksandru Vučiću da razmotri da, ukoliko postoji potreba, a mi smo spremni za to, idemo i sa zajedničkom listom, imajući u vidu težinu problema s kojima se suočavamo kao zemlja- rekao je Dačić na konferenciji za novinare povodom 30 godina od osnivanja SPS-a.

  Dačić je kazao da će Vučić i on razgovore o načinu izlaska na parlamentarne i lokalne izbore, zakazane za 26. april, nastaviti posle Dana državnosti Srbije i verskog praznika Sretenje.

  On je dodao da je, kako god izašli na izbore, ideja SPS-a “vezana za nastavak saradnje s Aleksandrom Vučićem i SNS, jer je najveći interes Srbije da se razvija, da jača svoju poziciju i da u teškim vremenim koja nas čekaju imamo jedinstvo“.

  Prema njegovim rečima, veoma je bitno da se Srbija ekonomski dobro razvija, a to je  “jedan od velikih rezultata koje je SPS već ostvarila sa SNS i Vučićem”.

  On je rekao da SPS na predstojećim izborima očekuje dobre rezultate za izbornu listu na kojoj će biti.

  Dačić je naglasio da za tu stranku „ne postoji nikakva dilema“ oko toga da na izbore ide sa Jedinstvenom Srbijom, a na lokalnom nivou eventualno s još nekom političkom organizacijom.

  On je kazao da se u lokalne izborne liste “neće mešati”, ali da kandidati na njima moraju da budu uticajni i prepoznatljivi građanima.

  On je opozicione stranke koje se zalažu za bojkot izbora optužio da plasiraju različite laži o njemu i Srbiji, nanoseći “štetu državi”, među kojima je i laž da je povlačenje priznanja Kosova plaćeno novcem od trgovine oružjem.

  Zbog toga je tužio “neke opozicione lidere”, kazao je, ne navodeći koje.

  – Imamo sada nelogičnu situaciju da oni s kojima treba da izađete na megdan, beže s tog megdana. Sada prosto ne znate kako da imate političku raspravu, jer njih ne interesuju institucije- rekao je on.

  Dačić je najavio da će unutarstranački izbori SPS biti posle državnih, kako se “ne bi mešale te stvari uoči izborne kampanje“.

  Članovi SPS- u Nišu dočekali su Dačića sa crvenim zastavama i uz pesmu „Marš na Drinu“.

  Obeležavanje 30 godina postojanja SPS-a organizovano u prepunoj sali Narodnog pozorišta.

  Najavljeno je da će skupova povodom stranačkog jubileja biti i u drugim gradovima, a da će centralna proslava biti održana 17. jula u Beogradu.


  Novica Tončev: Na listama na jugu Srbije će biti “neokaljani ljudi”

  Potpredsednik SPS-a Novica Tončev je kazao da će na listama SPS-a na jugu Srbije biti „neokaljani ljudi“ .

  – Biće ljudi koji su neokaljani, koji imaju rezultate. Ne moraju da imaju diplome, može na našoj listi da bude i vozač, ali da bude omiljen među kolegama, nemoj da je krao gorivo, a mi ga stavimo na listu- kazao je on.

  On je dodao da će odluka o tome da li će na tim listama biti i naprednjaka zavisiti od dogovora Vučića i Dačića.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi