More

  Ispred Kliničkog centra Niš velike i rizične gužve

  • Ispred Klinike za hirurgiju u starom delu Kliničkog centra Niš (KC), u kojoj se nalaze specijalističke ambulante, jutros su bile izuzetno velike gužve, u kojima nije poštovana propisana fizička distanca, već su se pacijenti i gurali, a neki od njih nosili maske na nepravilan način.
  • U upravi niškog KC za kazali su da će pokušati da bolje organizuju redove pacijenata koji čekaju pred vratima, a da već rade na reorganizaciji  KC, koja će “verovatno podrazumevati preseljenje nekih specijalističkih ambulanti u drugu zgradu”
  foto: privatna arhiva

  Ispred Klinike za hirurgiju u starom delu Kliničkog centra Niš (KC), u kojoj se nalaze specijalističke ambulante, jutros su bile izuzetno velike gužve, u kojima nije poštovana propisana fizička distanca, već su se pacijenti i gurali, a neki od njih nosili maske na nepravilan način.

  U upravi niškog KC za kazali su da će pokušati da bolje organizuju redove pacijenata koji čekaju pred vratima, a da već rade na reorganizaciji  KC, koja će “verovatno podrazumevati preseljenje nekih specijalističkih ambulanti u drugu zgradu”.

  – Unutar ove zgrade, ispred svake specijalističke ambulante, može biti do pet pacijenata, dok ostali moraju da čekaju napolju, a gužve nastaju i zbog toga što veliki broj pacijenata dolazi sa uputima bez zakazanog termina za pregled, koje im izdaju u primarnom zdravstvu- rekli su u upravi.

  Oni su kazali da gužve postoje “samo u jutarnjim satima, zato što pacijenti koji u okviru IZIS sistema imaju zakazane terminje dolaze i po nekoliko sati ranije, zbog previza i drugih razloga”.

  Građani Niša i okoline su se, međutim, prilično često žalili delu medija i na društvenim mrežama na “redove i čekanje”, “lošu organizaciju” i “nezainteresovanost zdravstvenih radnika” KC.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi