More

  Inspekcija rada u niškom Šinvonu posle najave o otpuštanju radnika

  • Posle prijave da je 188 radnika fabrike Šinvon u Nišu dobilo otkaz, Ministarstvo rada je naložilo vanredni nadzor u toj fabrici
  • Inspektor rada je danas trebalo da izvrši vanredni ispekcijski nadzor u Šinvonu
  • Početkom ove sedmice odbornik opozicione koalicije ”Niš, moj grad” Miodrag Stanković rekao da je iz fabrike otpušteno 188 radnika i da se navodno sprema otpuštanje još 160 njih

  Ministarstvo rada naložilo je vanredni nadzor u niškoj fabrici Šinvon, posle prijave radnika da je njih 188 ostalo bez posla, kao i da im je obaveštenje o otkazu poslato SMS-om.

  Inspektor rada Odeljenja inspekcije rada Niš, kako je najavilo Ministarstvo, danas je trebalo da izvrši vanredni inspekcijski nadzor kod poslodavca Šinvon u Nišu.

  Dodaju i da će nakon utvrđenog činjeničnog stanja inspekcija preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti.

  Početkom ove sedmice odbornik opozicione koalicije ” Niš, moj grad” Miodrag Stanković rekao da je iz fabrike otpušteno 188 radnika i da se navodno sprema otpuštanje još 160 njih. 

  -Šta je sa subvencijama koje je država dala za svako radno mesto u Šinvonu, kao i u ostalim stranim kompanijama. Šta je sa ekonomskim merama Vlade Srbije koje su najavljene kao najbolje u Evropi? Šta je sa obećanjima da neće biti otpuštanja za vreme pandemije. Oko 800 radnika je prošle godine usred pandemije dobilo otkaze u Nišu u kooperantskim firmama Benetona, Tesilu, Tehnostiru i Martiteksu- upitao je nadležne odbornik Stanković

  Iako Šinvon otpušta zaposlene, na drugoj strani ova fabrika intenzivno traži nove radnike. Na  sajtovima za zapošljavanje postavljeni su oglasi , a pozivaju ljude da rade kod njih i video-reklamama po Nišu.

  Šinvon je ćerka firma južnokorejske Jure i u Nišu posluje od 2011. godine. Dobila tri miliona evra podsticaja i bila je u obavezi da uloži osam miliona evra i zaposli 300 ljudi. Međutim, Šinvon prema državi Srbiji nema nikakve obaveze jer je ugovor realizovan a prošao je i monitoring.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi