More

  INSPEKCIJA RADA PROVERAVA OTKAZ „NEPOSLUŠNE ODBORNICE“

  • U niškoj Objedinjenoj naplati potvrdili su da je zbog “slučaja Jelene Đorđević” inspekcija rada „obavila nadzor nad poslovanjem“ ovog javnog komunalnog preduzeća
  • U tom preduzeću ponavljaju da je otkaz koji je Đorđević  dobila nakon što je javno saopštila da kao gradska odbornica neće glasati za besplatno ustupanje Niškog aerodroma državi „u skladu sa zakonom“ i da nema veze sa njenim stavom o aerodromu
  • Oni nisu želeli da komentarišu Đorđevićkinu sumnju da je povratak na posao službenice koju je zamenjivala „fingiran“ kako bi ona ostala bez posla
  • Odbornica Đorđević kaže da joj je, kada je saopštila da neće glasati za „poklanjanje“ aerodroma Republici, rečeno da će ukoliko ne promeni mišljenje dobiti otkaz i da je „takva poruka stigla iz SNS-a“
  • Sednica Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o vlasničkom statusu aerodroma još nije zakazana, iako je njeno održavanje najavljeno za prošlu sedmicu

  foto: facebook profil

  Inspekcija rada proverava da li je otkaz Jelene Đorđević u javnom komunalnom preduzeću Objedinjena naplata, koji je dobila nakon izjave da kao odbornica u Skupštini grada neće glasati za besplatno ustupanje Niškog aerodroma državi, u skladu sa zakonom, saznaje Medijska kutija.

  Odbornica Đorđević je u niškoj Objedinjenoj naplati dobila otkaz 30. aprila, nakon što je duže od godinu i po dana radila na određeno vreme, kao zamena za privremeno odsutne radnike.

  U ovom preduzeću su potvrdili da je zbog “slučaja Đorđević” inspekcija rada ovih dana „obavila nadzor nad poslovanjem“ i da joj je „omogućen uvid u svu relevantnu dokumentaciju”.

  – O rezultatima nadzora nadležnog inspektora javnost će biti blagovremeno obaveštena- navodi se u odgovoru.

  U tom preduzeću tvrde da je otkaz odbornice Đorđević „u skladu sa zakonom“, te da nema političku pozadinu ili bilo kakve veze sa tim kako će ona glasati o vlasničkom statusu Aerodroma „Konstantin Veliki“.

  Prema njihovim rečima, ona je dobila otkaz jer se službenica koju je poslednju zamenjivala vratila sa bolovanja, a u tom trenutku niko od radnika nije bio privremeno odsutan.

  U Objedinjenoj naplati nisu želeli da komentarišu Đorđevićkinu sumnju da je povratak na posao te službenice „fingiran“ kako bi ona ostala bez posla.

  – Prema informacijama koje sam dobila, ova službenica se nije vratila na svoje radno mesto, odnosno od 1. maja njenih potpisa nema u knjizi dolazaka na posao, što je „jutarnja“ obaveza svih radnika- kaže Đorđević.

  Ona dodaje da joj je kada je saopštila da neće glasati za „poklanjanje“ aerodroma Republici i kada je „viđena“ na protestima u organizaciji Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ rečeno da će ukoliko ne promeni mišljenje dobiti otkaz.

  – Takva poruka je stigla iz SNS-a- kaže ona.

  Đorđević  je pre dobijanja otkaza isključena je iz Jedinstvene Srbije, koja je deo vladajuće koalicije u Nišu.

  Gradsko veće Niša je 30. marta, na preporuku Vlade Srbije, usvojilo odluku da se državi besplatno ustupe osnivačka prava, kompletna imovina, sertifikati i licence Niškog aerodroma, koji, inače, četvrtu godinu beleži poslovnu ekspanziju i povećanje broja putnika.

  Odmah posle usvajanja odluke počeli su građanski protesti u organizaciji Inicijative „Ne damo niški aerodrom“.

  Na protestima je izražena sumnja da država želi da preuzme upravljačku kontrolu nad Niškim aerodrom kako bi narednih godina ograničila broj njegovih putnika u korist koncesionara beogradskog „Nikole Tesle“, francuske kompanije Vansi erport.

  Nakon više kontradiktornih izjava, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, resorna ministarka Zorana Mihajlović i njen pomoćnik Zoran Ilić potvrdili su da koncesioni ugovor predviđa tu vrstu ograničenja.

  Konačnu odluku o vlasničkom statusu Aerodroma doneće odbornici Skupštine grada.

  Uprkos najavi da će sednica biti održana prošle sedmice, predsednik Skupštine Rade Rajković je još nije zakazao.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi