More

  Inspekcija rada proverava okolnosti pogibije radnika u “Džonson elektriku” u Nišu

  • Inspektori rada u Nišu izvršili su inspekcijski nadzor u fabrici „Džonson elektrik“ odmah po obaveštenju o pogibiji radnika M. B. (45), saopštilo je danas Ministarstvo za rad
  • U Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu kratko je rečeno da očekuju izveštaj policije i inspekcije rada, od kojih će zavisiti njihovo dalje postupanje
  • Radnik B.M. je poginuo sinoć oko 18.30 časova  kada je na njega pala presa čija je montaža bila u toku
  foto: Vesna Torović

  Inspektori rada u Nišu izvršili su inspekcijski nadzor u fabrici „Džonson elektrik“ odmah po obaveštenju o pogibiji radnika M. B. (45), saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

  U saopštenju Ministarstva se navodi da je radnik u “Džonson elektriku” bio u radnom odnosu na neodređeno vreme od 2014. godine na poslovima održavanja presa.

  – U postupku inspekcijskog nadzora, na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, biti preduzete odgovarajuće mere iz domena nadležnosti inspekcije rada- navelo je Ministarstvo.

  U Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu kratko je rečeno da očekuju izveštaj policije i inspekcije rada, od kojih će zavisiti njihovo dalje postupanje.

  U kompaniji  “Džonson elektrik” danas nisu odgovorili na naša pitanja vezana za pojedine okolnosti pogibije radnika, kao ni da li je od dolaska te kompanije u Niš početkom 2014. godine    bilo povreda zaposlenih na radu i koje propisane mere zaštite na radu primenjuju.


  Privremeno obustavljena proizvodnja

  Radnik B.M. je poginuo sinoć oko 18.30 časova  kada je na njega pala presa čija je montaža bila u toku.

  Proizvodnja u niškoj fabrici „Džonson elektrika“ je u vreme nesreće privremeno bila obustavljena.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi