More

  INICIJATIVA “NE DAMO NIŠKI AERODROM“: OTKAZ JELENI ĐORĐEVIĆ JE VRSTA PRITISKA NA ODBORNIKE DA GLASAJU KAKO BEOGRAD ŽELI

  • Nedopustivo je da odbornica zbog partokartije i slobodnog izražavanja stava o prenosu vlasništva nad Niškim aredromom sa grada na državnu dobije otkaz, navode u Inicijativi.
  • Inicijativa  zahteva od direktorke “Objedinjene naplate” Jelene Stojanović da javno saopšti razloge zbog  kojih odbornici Đorđević nije produžen ugovor o radu

  fotp: sajt inicijative

  Neprodužavanje  ugovora o radu odbornici Jeleni Đorđević u Javno komunalnom preduzeću “ Objedinjena naplata”, nakon što je javno saopštila da će glasati protiv poklanjanja Aerodroma “ Konstantin Veliki” Republici, svojevrsna je vrsta pritiska na odbornike da glasaju kako želi Beograd, a ne po volji građana, saopštila je Inicijativa “ Ne damo niški aerodrom”.

  Odbornici Đorđević, koja je do skoro pripadala Jedinstvenoj Srbiji, i koja je sredinom aprila javno saopštila da na sledećoj sednici Skupštine grada neće glasati za odluku da se Aerodrom u Nišu besplatno ustupi državi, samo petnaestak dana kasnije nije produžen ugovor o radu.

  -Nedopustivo je da odbornica zbog partokartije i slobodnog izražavanja stava o prenosu vlasništva nad Niškim aredromom sa grada na državu dobije otkaz. Zahtevamo od direktorke Objedinjene naplate Jelene Stojanović da javno saopšti razloge zbog  kojih odbornici Đorđević nije produžen ugovor-navode u Inicijativi.

  Odbornica Đorđević je u Objedinjenoj naplati radila kao referent za pravne poslove od 2. novembra 2016.  godine po ugovoru na određeno vreme, kao zamena privremeno odsutne radnike. Posle toga je potpisala  nekoliko aneksa prvobitnog ugovora, te zamenjivala i druge zaposlene koji su privremeno odsustvovali sa posla.

  -Ovo je čist politički revanšizam. Znala sam da će otpustiti jer sam se usprotivila nalogu vladajuće koalicije u Nišu. Odmah posle najave da ću glasati protiv odluke o Niškom aerodromu ,isključena sam iz Jedinstvene Srbije, koja je deo te koalicije. Ne kajem se što sam tako odlučila jer je moja obaveza da se borim za interese mog grada Niša i građana koji su glasali za mene- rekla je “ neposlušna” odbornica.

  Iako je,kako navodi, trpela različite pritiske da promeni svoju odluku, od “uhođenja” do “pretnji”,  aktivno je učestvovala u građanskim protestima koja je organizovala Inicijativa “ Ne damo niški aerodrom”.

  Đorđević je ranije bila funkcionerka i odbornica Dveri, a pre toga članica  Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića.


  NIKOLA ILIĆ: ODBORNICA JE IZAŠLA U MEDIJE JER ŽELI DA JOJ PRODUŽE UGOVOR O RADU     

  Šef odborničke grupe Jedinstvene Srbije  u Nišu Nikola Ilić rekao je na Niškoj televiziji  da „Jelena inače radi po ugovoru na zameni“ i da se plaši da „je odbornica izašla u medije sa ovim stavom pokušavajući da zaštiti sebe i izvrši pritisak da joj produže taj ugovor”.

  – Postavlja se pitanje kako šef odborničke grupe zna po kojem ugovoru je odbornica radila- pitaju u Inicijativi Ne damo niški aerodrom.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi