More

  Infektivna klinika u Nišu postala kovid ambulanta

  • Klinika za infektivne bolesti u Nišu od juče više nema hospitalizovanih pacijenata sa potvrđenim ili suspektnim virusom kovid 19, iako epidemija korona virusa još traje
  • Infektivna klinika, koja je bila koja je bila jedna od najvažnijih kovid bolnica na jugu Srbije, postala je prijemno- trijažna ambulanta za kovid pacijente
  • I dalje ćemo raditi sa inficiranim korona virusom ili pacijentima koji sumnjaju da su oboleli od kovida, sve dok traje epidemija, rekao je direktor Infektivne klinike Miodrag Vrbić
  • On je objasnio da je to “zbog radova na centralnom razvodu medicinskih gasova i još nekih neophodnih građevinskim radova”
  • U Nišu preminuo još jedan oboleli od koronavirusa

  Na Klinici za infektivne bolesti u Kliničkom centru u Nišu, koja je bila jedna od najvažnijih kovid bolnica na jugu Srbije, od juče više nema ležećih pacijenata sa potvrđenim ili suspektnim virusom kovid 19, iako epidemija korona virusa još traje.

  Direktor Infektivne klinike Miodrag Vrbić rekao je za naš list da na klinici normalno radi prijemno- trijažna ambulanta za kovid pacijente.

  – I dalje ćemo raditi sa inficiranim koronavirusom ili pacijentima koji sumnjaju da su oboleli od kovida, sve dok traje epidemija. Međutim, zbog radova na centralnom razvodu medicinskih gasova i još nekih neophodnih građevinskih radova nećemo hospitalizovati pacijente na našoj klinici dok se to ne završi- kazao je on , ali nije mogao da precizira do kad će radovi trajati.

  Vrbić je demantovao da su svi zaposleni medicinski radnici na Infektivnoj klinici na kolektivnom godišnjem odmoru.

  -Deo kolega, koji su od samog  početka, već pet meseci,  na prvoj liniji borbe sa epidemijom, moći će zasluženo da se malo odmori. Ali, u kovid ambulanti će uvek biti dovoljno lekara i medicinskih sestara kako bi smo svim kovid pacijentima pružili neophodnu medicinsku pomoć-rekao je direktor.

  Vrbić je potvrdio da ovakav režim rada Infektivne klinike ne znači da će ona uskoro hospitalizovati nekovid pacijente, što, inače, od početka aktuelne epidemije ne čini.

  -Pacijenti sa infektivnim bolestima zbrinjavaju se na ostalim klinikama, koje nisu u kovid statusu, a od toka epidemije zavisiće kad ćemo ih mi primati i početi normalno da radimo- rekao je on.

  U kovid bolnicama KC Niš, inače, od 4. avgusta beleži se pad broja ležećih i pozitivnih pacijenata.


  U Nišu hospitalizovan 221 pacijent, na koronu pozitivno 79

  U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovan je 221 pacijent, a u prethodnih 24 časa sa potvrđenim virusom kovid je preminuo jedan oboleli, saopštila je danas uprava ove zdravstvene ustanove.

  Prema podacima KC, 79 pacijenata je pozitivno na koronavirus, a među inficiranima koji su  hospitalizovani u  Nišu više nema dece.

  Sedmoro obolelih je priključeno na respiratore, a oni su, kako se navodi na sajtu KC, u jako teškom opštem stanju.

  U četiri kovid bolnice u Vranju leči se 82, a za 34 pacijenta je utvrđeno da su pozitivni na virus kovid. U Leskovcu je hospitalizovano 72 pacijenta, a kod 28 je utvrđeno da su inficirani koronavirusom, dok je u Surdulici na lečenju 49, a pozitivno je 34 pacijenta.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi