More

  Infektivna klinika u Nišu postaje- kovid ambulanta

  • Iako epidemija koronavirusa još traje, Klinika za infektivne bolesti u Nišu postaje kovid ambulantu, saopštili su izvori Danasa
  • Direktor Infektivne klinike Miodrag Vrbić potvrdio je da će ova klinika biti prijemno- trijažna ambulanta za kovid pacijente
  • Delom se rasterećujemo od ležećih pacijenata i nemamo novi prijem, što će nam omogućiti da se zaposleni, koji su od samog početka na prvoj liniji borbe sa epidemijom, bar malo “resetuju”, rekao je on
  • Vrbić je podsetio da je Infektivna klinika od “početka bili prva kovid barijera”, dodao da “ukoliko bude trebalo to će ponovo biti”
  • On je kazao da ovakav režim rada Infektivne klinike ne znači da će ona uskoro hospitalizovati ne-kovid pacijente, što od početka epidemije ne čini

  Klinika za infektivne bolesti Kliničkog centra Niš postaje kovid albulanta, zbog čega se upravo prazni od ležećih pacijenata sa potvrđenim ili suspektnim virusom, uprkos tome što epidemija koronavirusa još traje, saopšteno je Danasu iz više izvora bliskih toj klinici.

  Direktor Infektivne klinike Miodrag Vrbić potvrdio je da će ova klinika biti prijemno- trijažna ambulanta za kovid pacijente, a koliko će to trajati zavisiće od  epidemiološke situacije.

  -Sada se delom rasterećujemo od ležećih kovid pacijenata- nemamo novi prijem, a postojeće ležeće pacijente, po saniranju njihovog stanja, šaljemo kući. Sve to će omogućiti da se zaposleni, koji su od samog početka na prvoj liniji borbe sa epidemijom, bar malo “resetuju”, a na klinici obave radovi na centralnom razvodu gasova-rekao je on.

  Vrbić je podsetio da je Infektivna klinika od “početka bili prva kovid barijera”, dodao da “ukoliko bude trebalo to će ponovo biti”.

  On je kazao da ovakav režim rada Infektivne klinike ne znači da će ona uskoro hospitalizovati ne-kovid pacijente, što, inače, od početka aktuelne epidemije ne čini. Pacijenti sa infektivnim bolestima zbrinjavaju se na ostalim klinikama, koje nisu u kovid statusu, a kada će to činiti i Infektivna klinika zavisiće od toka epidemije.

  Na Infektivnoj klinici, kako tvrde izvori, već je ispražnjena jedinica intenzivne nege, kao i sve četiri respirator sobe, u kojima se sada dijaliziraju pacijenti sa Klinike za nefrologiju.

  -Očekuje se čišćenje i dezinfekcija klinike, kada će zaposleni verovatno biti na kraćem radnom odsustvu. Na klinici već nema nijednog respiratora, kojih je u jednom periodu bilo 12-rekli su oni.

  U kovid bolnicama KC Niš, inače, u poslednjih deset dana beleži se pad broja ležećih pacijenata, a od 4. avgusta hospitalizovano je manje od 300 pacijenata. Ka ovoj zdravstvenoj ustanovi gravitira oko 2,5 miliona građana sa jugoistoka Srbije.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi