More

  In memoriam: Dušan Mitić Car, legendarni fotoreporter iz Niša

  • Dušan Mitić Car umro je noćas u 69. godini
  • Mitić je radio u “Narodnim novinara”, “Grafitu” i “Večernjim novostima”, njegove fotografije deo su mnogih monografija, izložbi, kampanja u kojima je promovisan Niš
  • Objavio crno-belu knjigu rok fotografija „Knjiga ritma“ 1991. godine, zatim luksuznu fotomonografiju „Niš – grad na snovima“ 1995. godine i bibliofilsku knjigu „Knjiga bede“ 2001. godine

  Dušan Mitić Car, jedan od najboljih fotoreportera u Nišu, preminuo je noćas u 69. godini.

  Mitić je radio u “Narodnim novinara”, “Grafitu” i “Večernjim novostima”, njegove fotografije deo su mnogih monografija, izložbi, kampanja u kojima je promovisan Niš. Za za svoj rad višestruko je nagrađivan.

  Iza njega je duga karijera, koju je započeo krajem sedamdesetih, a stalni fotoreporter postao je 1983. godine.

  Mitić je bio fotoreporter koji je u svojoj dugoj karijeri kamerom zabeležio sve važne događaje u gradu, ali nikada porodična slavlja i proslave.

  Objavio je crno-belu knjigu rok fotografija „Knjiga ritma“ 1991. godine, zatim luksuznu fotomonografiju „Niš – grad na snovima“ 1995. godine i bibliofilsku knjigu „Knjiga bede“ 2001. godine.

  Mitić je govorio da voli crnobelu, a jedva podnosi kolor fotografiju. Govorio je, takođe, da za njega umetnička fotografija ne postoji – “Ja nisam umetnik. Ja sam fotograf“.

  Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi