More

  Gradski štab: Nestabilna epidemiološka situacija u Nišu

  • Epidemiološka situacija sa koronavirusom je nestabilna jer se povećao broj obolelih i pojavio novi omikron soj viruusa, upozorio je Gradski štab
  • Gradski štab je saopštio da se ne uvode nove mere, ali je upučen apel građanima da poštuju epidemiološke mere
  • Broj zaraženih je u blagom porastu od 24. decembra zbog učestalih okupljanja pred praznike i zato što su se građani opustili kada je reč o poštovanju mera, saopštio je Gradski štab
  • Komunalni milicajci i komunalni redari kontrolisaće i u novogodišnjoj noći poštovanje mera i preduzimati ono što je u njihovoj nadležnostii

  Gradski štab za vanredne situacije ocenio je danas da je epidemiološku situaciju u Nišu nestabilna zbog pojave novog omikron soja virusa i blagog porasta broja zaraženih.

  -Nove mere ne uvode, ali upućujemo apel građanima da budu maksimalno oprezni tokom prazničnih okupljanja. Komunalna milicija i komunalni redari i u novogodišnjoj noći nadgledati poštovanje mera- naveo je Gradski štab.

  Broj zaraženih je u blagom porastu od 24. decembra, konstatuju članovi Gradskog štaba,   zbog učestalih okupljanja pred praznike i zato što su se građani opustili kada je reč o poštovanju mera.

  -Na osnovu mišljenja i izveštaja niškog Instituta za javno zdravlje, kao i analize situacije u gradu moguća je tendencija pogoršanja situacije sa epidemijom koronavirusa-upozorio je Gradski štab.

  Komunalni milicajci i komunalni redari kontrolisaće i u novogodišnjoj noći poštovanje mera i preduzimati ono što je u njihovoj nadležnostii.

  Vakcinalni punkt u Domu zdravlja radis ć1. i 2. januara od 7 do 13.30, kao i 3. i 7. januara od 7 do 20 časova.

  Kovid ambulante u Čairu i Duvaništu raditi svakog dana od 7 do 20 časova.

  U Nišu je juče bilo 53, a na početku sedmice 19 novozaraženih koronavirusom.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi