More

  Gradski odbor SNS u Nišu izglasao nepoverenje Nebojši Stefanoviću i Zlatiboru Lončaru

  • Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu sinoć su izglasali nepoverenje stranačkim funkcionerima Nebojši Stefanoviću i Zlatiboru Lončaru, koji su uz to i ministri u Vladi Srbije, potvrđeno je za Medijsku kutiju
  • Izvori su kazali da se o (ne)poverenju Stefanoviću i Lončaru ovih dana izjašnjavaju i opštinski i mesni odbori te stranke u Nišavskom i Prirotskom okrugu
  • Prema našim sagovornicima, odbori u ovim okruzima skoro jednoglasno glasaju o nepoverenju Stefanoviću i Lončaru, uprkos tome što nije mali broj članova koji su začuđeni izjašnjavanjem i o Lončaru, koji „nije u sukobu“ sa predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem, a ima značajnu ulogu u aktuelnoj borbi protiv kovid epidemije
  • Izjašnjavanje o dvojici funkcionera navodno traje u lokalnim odborima širom Srbije, a rezultat je, kako kažu, unapred poznat jer je članovima odbora “stiglo jasno ‘uputstvo’ da im treba uskratititi stranačku podršku”
  Foto: Niška inicijativa

  Članovi Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu sinoć su izglasali nepoverenje stranačkim funkcionerima Nebojši Stefanoviću i Zlatiboru Lončaru, koji su uz to i ministri u Vladi Srbije, potvrđeno je za Medijsku kutiju.

  Izvori su kazali da se o (ne)poverenju Stefanoviću i Lončaru ovih dana izjašnjavaju i opštinski, pa i mesni odbori te stranke u Nišavskom i Prirotskom okrugu.

  Prema našim sagovornicima, odbori u ovim okruzima su bezmalo jednoglasno glasali o nepoverenju Stefanoviću i Lončaru, uprkos tome što nije mali broj članova koji su začuđeni izjašnjavanjem i o Lončaru, koji „nije u sukobu“ sa predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem, a ima značajnu ulogu u aktuelnoj borbi protiv kovid epidemije.

  Izjašnjavanje o dvojici funkcionera navodno traje u lokalnim odborima širom Srbije, a rezultat je, kako kažu, unapred poznat jer je članovima odbora “stiglo jasno ‘uputstvo’ da im treba uskratititi stranačku podršku”.

  Ono odvija se, inače, daleko od medija i javnosti.

  Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša i funkcionerka SNS-a, nije odgovarala na pozive i pitanja novinara o ovakvom stranačkom izjašnjavanju.

  Dojučerašnji poverenik Gradskog odbora SNS-a za Niš Zvezdan Milovanović nije prisustvovao preksinoćnoj sednici odbora.

  Drugi gradski funkcioneri iz redova naprednjaka nisu odgovarali na naše pozive.


  Najavljivano stranačko “preispitivanje” Stefanovića, ali ne i Lončara

  Predsedništvo SNS je 5. maja donelo odluku da se “svi gradski i opštinski odbori u roku od 15 dana izjasne da li su zadovoljni radom svojih predsednika”, a čelnik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić je ovih dana kazao da je izjašnjavanje u toku.

  Dobro informisani izvori su procenjivali da će “rezultati takve analize” lokalnih odbora poslužiti za politički obračun sa Stefanovićem i njegovim pristalicama, ali stranački raskid sa Lončarem nije pominjan.

  Lončara nije prozvao ni Vladimir Đukanović, član Predsedništva SNS i Glavnog odbora, koji je ovih dana na svom fejsbuk profilu zatražio “kompletnu ostavku Gradskog odbora SNS za Beograd s posebnim akcentom na smenu predsednika Nebojše Stefanovića”.

  2 KOMENTARA

  1. Iskljucenje iz partije kao i pre 50godina,ovo bi bilo smešno da nije tužno.Toliko o napredovanju politike poslednjih decenija.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi