More

  Gradonačelnika Niša će izabrati Aleksandar Vučić?

  • Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski kazala je da se još uvek ne zna ko će biti kandidat za gradonačelnika Niša i da će to najverovatnije odrediti predsednik Srpske napredne stranke
  • Opoziciona Narodna stranka je prethodno saopštila da će SNS kandidovati Sotirovsku za gradonačelnicu Niša, dok pojedini nezvanični izvori tvrde da će kandidat biti Zvezdan Milovanović, poverenik SNS-a za Niš i finansijer stranke
  • U neoficijelnoj kampanji je i aktuelni gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji na Tviteru i Fejsbuku, gde promoviše aktivnosti gradonačelnika, koristi nezvanični izborni slogan SNS-a  “Za našu decu”
  • Gradonačelnici koji su imenovani stranačkim odlukama nisu legitimni predstavnici građana već predstavnici stranaka koje su ih na tu funkciju imenovale, ocenila je Narodna stranka
  • Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju veruje da ni sami potencijalni kandidati za gradonačelnike ne znaju ko će biti gradonačelnik, a da sada “sledi idolopoklonstvo i udvorištvo” kako bi tu funkciju obezbedili
  foto: privatna arhiva

  Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski kazala je da se još uvek ne zna ko će biti kandidat za gradonačelnika Niša i da će to najverovatnije odrediti predsednik Spske napredne stranke Aleksandar Vučić.

  – Verovatno kada budu raspisani izbori, tada će se i liste pojaviti. Videćemo ko će biti nosilac liste, ali to ne znači da će taj neko ko bude nosilac biti i gradonačelnik. Predsednik stranke će videti ko je zaslužio i u koga možda ima i najveće poverenje da u ovom trenutku bude prvi čovek grada Niša – rekla je na Televiziji Belle amie Sotirovski, koja je i funkcionerka SNS- a.

  Opoziciona Narodna stranka je prethodno saopštila da će SNS kandidovati Sotirovsku za gradonačelnicu Niša, dok su pojedini nezvanični krugovi navodili da će  kandidat biti Zvezdan Milovanović, poverenik SNS-a za Niš i finansijer stranke.

  Narodna stranka je nakon ovakve izjave Sotirovske ocenila da je to još jedan razlog za bojkot predstojećih parlamentarnih i lokalnih izbora.

  – Gospođa Sotirovski je objasnila da će, bez obzira na raspored na izbornoj listi, predsednik stranke birati ko će biti gradonačelnik Niša. Drugim rečima, da građani na dan izbora neće znati za koga glasaju i da će odluku umesto njih doneti „veliki vođa“- navela je ova stranka.

  foto: Fejsbuk profil

  Narodna stranka je naglasila da gradonačelnici koji su imenovani stranačkim odlukama nisu legitimni predstavnici građana već predstavnici stranaka koje su ih na tu funkciju imenovale.

  – Kao takvi, oni za svoje odluke ne odgovaraju građanima Niša, već samo organima svoje stranke- navela je ona, uz opasku da “direktno izabrani predstavnik Nišlija ne bi imao pravo da bude, recimo, za otuđenje Niškog aerodroma”.

  Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju kaže da je u Srbiji sve manje ili više nenormalno, a da je veliki problem što građani tu nenormalnost prihvataju kao normalnu.

  – Ovo sa gradonačelnicima je već viđeno. Aktuelni gradonačelnik Niša na prošlim izborima nije bio ni na kladionicama, ali ga je “Glavni” izvukao i smestio na tu funkciju. I Beograd je dobio aktuelnog gradonačelnika voljom “Glavnog”, koji se uostalom meša u sve, od kadroviranja do situacije sa koronavirusom- kaže Dašić.

  On je uveren da ni Sotirovska ni drugi potencijalni kandidati u ovom trenutku ne znaju ko će biti gradonačelnik Niša.

  – Sad sledi idolopoklonstvo i udvorištvo, kako bi kandidati dokazali da Vučić na njih može da viče i jače nego na aktuelnog gradonačelnika Darka Bulatovića- kaže Dašić.

  Prema još uvek nezvaničnim informacijama, parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji biće održani u drugoj polovini aprila.


  I aktuelni gradonačelnik u neoficijelnoj kampanji

  Aktuelni gradonačelnik Darko Bulatović je krenuo u neoficijelnu kampanju, koristeći i najavaljene slogane SNS-a.

  Bulatović na oficijelnim nalozima na Tviteru i Fejsbuku, gde promoviše aktivnosti kao gradonačelnik, koristi još uvek nezvanični slogan SNS-a za ove izbore “Za našu decu”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi