More

  Gradonačelnica Niša: Napadi na Simu Spasića su napadi na Grad Niš i mene

  • Ne čude me napadi “Đilasovih medija”  na Grad Niš i mene povodom davanja u zakup prostorija Udruženju porodicama kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, saopštila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski
  • SSP i Dveri prethodno su saopštili da je skandal da Niš daje javni gradski prostor udruženju koje predvodi Sima Spasić, za koga navode da je osuđeni silovatelj i promoter SNS-a
  • Ti napadi pre svega na Grad Niš, na mene kao gradonačelnicu se dešavaju od medija iza kojih stoji Đilas(Dragan, predsednik SSP), iza medija iza kojih stoje pojedine ambasade, čiji su ambasadori boraveći u ovoj Gradskoj kući meni lično potvrdili da su neki mediji iz Niša tražili njihovu podršku i zaštitu od nas samih, navela je Sotirovski
  • Ona je ocenila da su ovi napadi orkestrirani pred nove pregovore našeg predsednika sa kosovskom stranom u Briselu, nekako baš u vreme kada se lomi ta odluka da li će Grčka da prizna nezavisnost KiM ili ne
  • Iza Medijske kutije ne stoji ni Đilas ni strane ambasade, niti smo ikada tražili zaštitu od njih, rekla je odgovorna urednica  Vesna Torović

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ocenila je da ne čude napadi “Đilasovih medija”  na Grad Niš i nju povodom davanja u zakup prostorija Udruženju porodicama kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

  Niški odbori Stranke slobode i pravde(SSP) i Srpskog pokreta Dveri prethodno su saopštili da je skandal da Niš daje javni gradski prostor udruženju koje predvodi Sima Spasić, za koga navode da je osuđeni silovatelj i promoter Srpske napredne stranke(SNS).

  -Ti napadi pre svega na Grad Niš, na mene kao gradonačelnicu se dešavaju od medija iza kojih stoji Đilas(Dragan, predsednik SSP), iza medija iza kojih stoje pojedine ambasade, čiji su ambasadori boraveći u ovoj Gradskoj kući meni lično potvrdili da su neki mediji iz Niša tražili njihovu podršku i zaštitu od nas samih. Onda kako mogu da komentarišem drugačije, osim da kažem da je to izuzetno velika sramota za one koji na na taj način izveštavaju i menjaju teze namenski, i to sve negde pred nove pregovore našeg predsednika(Aleksandar Vučić) sa kosovskom stranom u Briselu, nekako baš u vreme kada se lomi ta odluka da li će Grčka da prizna nezavisnost Kosovo i Metohiju(KIM) ili ne. Sve je to orkestrirano – navela je ona na svom Fejsbuk profilu.

  Gradonačelnica je dodala da je ne iznenađuju napadi, već odnos pojedinih novinara prema stradalima na KiM.

  Dobili smo zahtev od ovog Udruženja, nadležna komisija Uprave za imovinu i održivi razvoj Udruženju dodelila prostor koji je u tom trenutku bio slobodan. Prostor smo izdali porodicama kojima su najbliži stradali na Kosovu i Metohiji. Grad nije prostorije dao Spasiću, već Udruženju. Njegov rođeni brat, za one koji to nisu znali, je rudar i među prvima kidnapovanim iz rudnika „Belaćevac“ 1998. godine, godinu dana pre prvih, zvaničnih oružanih sukoba u južnoj srpskoj pokrajini-naglasila je Sotirovski.

  Prema njenim rečima, Niš je odnosom prema ovom Udruženju pokazao poseban odnos prema stradalnicima na Kosovu i Metohiji i njihovim porodicama.

  -Ko smo mi da uskratimo jednoj majci kojoj je sin kao vojnik poginuo da ima prostor u kom će se sastati sa drugim majkama poginulih sinova, sestrama, bakama. Ali, kada interesi viču, glas razuma se teško čuje i probija-konstatovala je ona.

  Spasić koji je predsednik Udruženja, osuđen je za silovanje bivše supruge, a javnosti je poznat kao veliki promoter SNS-a koji je svojim megafonom ometa nastupe opozicionih stranaka i pokreta u Beogradu.


  Medijska kutija nije Đilasov medij, niti je tražila zaštitu stranih ambasada

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nije precizirala na koje tačno niške medije misli, jer su o ovom ovom skandalu objavljeni tekstovi u više medija.

  -Medijska kutija je kao profesionalni medij prenela saopštenja SSP-a i Dveri povodom davanja u zakup gradskog prostora Simi Spasiću i njegovom udruženju. Kao odgovorna urednica  tvrdim da Medijska kutija nije Đilasov medij, niti je ikada bila pod njegovim uticajem. Iza Medijske kutije ne stoji nijedna strana ambasada, niti smo ikada tražili zaštitu neke od njih-rekla je Vesna Torović, odgovorna urednica Medijske kutije.

  1 KOMENTAR

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi