More

  Gradonačelnica Niša: Kancelarije u gradskim upravama su uvek prazne, ne samo zbog mitinga SNS

  Foto: m. k.

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da ukoliko 26. maja građani zateknu prazne kancelarije u gradskim upravama u Nišu, to neće biti „nikakav reper“ da su zaposleni organizovano otišli na miting Srpske napredne stranke (SNS).

  -Kancelarije su prazne i drugim danima. I danas biste zatekli mnogo praznih kancelarija. Kada bi ovog trenutka krenuli do Gradske uprave, a sada je 12.30 časova, šta mislite koliko bi smo zatekli praznih kancelarija? Mnogo. Ne samo da se zaposleni ne vrate sa pauze, nego se neko i ne pojavljuje na posao, a kafići preko puta Skupštine grada su i te kako puni- rekla je Sotirovski na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

  Gradonačelnica Niša je napomenula da je u protekle dve i po godine četiri puta „na prepad“ obišla gradsku upravu, i da je sva četiri puta zatekla prazne i pune dima kancelarije.

  -Zloupotrebe po pitanju radnog vremena u javnom sektoru ima, ali kada krenute da vršite represiju, nažalost svako se u tom trenutku poziva na mobing, na demokratiju i ljudska prava i tako dalje- rekla je Sotirovski.

  Ona je kazala da je načelnik jedne gradske uprave pokušao da uvede svoje zaposlene u red, da rade od 7.30 do 15.30 časova, i da podnesu izveštaj šta rade tokom meseca, nakon čega su ga zaposleni prijavili za mobing.

  Sotirovski je dodala da je više zaposlenih u gradskim upravama do sada prijavilo svoje načelnike i šefove gradskoj zaštitnici građana, jer su ih terali da dolaze na posao.

  -Imamo i ljude koji u vreme poljoprivrednih radova uzmu bolovanje i nisu tu po dva, tri, četiri meseca, a uz to od sindikata traže solidarnu pomoć za vreme kad su na bolovanju. Dešava se da neko ode na lažno bolovanje i dobije novac iz gradskog budžeta po dva osnova i zato što je otišao na bolovanje duže od 30 dana i zato što boluje od težih bolesti- rekla je ona.

  Ona je istakla da je Gradska uprava u nadležnosti šest načelnika i šest njihovih zamenika, kako bi lakše mogli da kontrolišu 750 zaposlenih.

  -Ne samo da bi ih kontrolisali da li samo dolaze ili ne dolaze, već šta rade. Još smo daleko od onoga što može da se uradi. Za ovakvo stanje sam ja kriva-konstatovala je gradonačelnica Niša.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi