More

  NIŠKA OPOZICIJA POZVALA ODBORNIKE DA NE GLASAJU O USTUPANJU NIŠKOG AERODROMA DRŽAVI

  • Ujedinjena opozicija traži da na sutrašnjoj sednici da sa dnevnog reda bude skinuta tačka o predaji aerodroma „Konstantin Veliki“ državi.
  • Odbornici pozvani da javno glasaju pojedinačnom prozivkom kako bi javnost saznala ko je glasao za poklanjanje Niškog aerodroma.
  • Predsednik Gradskog odbora pokreta Dosta je bilo Marko Stojanović kaže da će tražiti proširenje dnevnog reda odlukom o raspisivanju referenduma na kome bi se gradjani izjasnili o daljoj sudbini Niškog aerodroma.
  • Predsednica Gradskog odbora Nove stranke Marija Blagojević pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića do dođe na zasedanje niškog parlamenta I objasni zašto država želi da preuzme Niški aerodrom.

  FOTO: MRCN, D.P.

  Ujedinjena opozicija Niša, koju čini devet stranaka i pokreta najavila je da će na sutrašnjoj sednici Skupštine grada tražiti da sa dnevnog reda bude skinuta tačka o predaji aerodroma „Konstantin Veliki“ državi.

  -U slučaju da naš predlog ne bude usvojen, pozivamo odbornije da glasaju  protiv odluke o poklanjanju Niškog aerodrome državi”-navela je ujedinjena opozicija.

  Opozicija će zahtevati da odbornici Skupštine Niša javno glasaju pojedinačnom prozivkom kako bi  javnost saznala ko je glasao za poklanjanje Niškog aerodroma.

  Predsednik Gradskog odbora pokreta Dosta je bilo Marko Stojanović kazao je da će odbornici te stranke na sutrašnjem skupštinskom zasedanju tražiti proširenje dnevnog reda odlukom o raspisivanju referenduma na kome bi se gradjani izjasnili o daljoj sudbini Niškog aerodroma.

  Predsednica Gradskog odbora Nove stranke Marija Blagojević na ogruglom stolu u Media&reform centru. “Niški aerodrom, a čiji su odbornici” pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića do dođe na zasedanje niškog parlamenta.

  -Da nam lepo on( Vučić) javno pročita sve čuvene ugovore , pa da mi lepo vidimo u čijem interesu on i njegova partija rade. Da li u interesu građana Srbije i Niša ili u ličnom interesu i interesu stranih koncesionara?-zapitala je

  Svih 61odbornik je dobio poziv za ovaj okrugli sto, ali je prisustvovalo svega njih šestoro iz opozicionih stranaka.

  -Verujem da je Aleksandar Vučić već pronašao kupca za Niški aerodrom, kao što je to učinio za aerodrom u Beogradu, i da Niš sada treba da pronadje način da novac od prodaje aerodroma ne ode u državni buždet, već da ostane gradu- rekao je zamenik šefa odborničke grupe  „Niš, moj grad“ Branislav Jovanović.

  On je dodao da će zalagati da Niš „treba da traži 70 miliona evra od eventualne prodaje aerodroma“.

  Predsednica Dveri u Nišu Tamara Milenković Kerković upozorila je da će, verovatno, novac od prodaje  Niškog aerodroma otići Republici, ako Niš ne ostane vlasnik Aerodroma..

  -Šta je sledeće u imovini Niša što će otići Republici i što će isto tako biti podložno neoliberalnom prodavačkom konceptu. Sigurna sam da će to možda dalje biti niški Vodovod, Toplana, možda će biti zgrada Rektorata, možda če biti niška Tvrđava-kazala je Kerković.

  Četiri odbornika  Niške inicijative bojkotovali su skup jer, kako su saopštili, neće da da budu na okruglom stolu sa “ odbornicima preletačima I sa onima koji su već bili na vlasti u Nišu I sarađivali sa aktuelnim režimom koji je usvojio mnoge odluke na štetu Nišlija”.

  Krajem marta Gradskog veće je usvojilo odluku da se Niški aerodrom besplatno ustupi Republici Srbiji.

  To je izazvalo građanske proteste predvođene Inicijativom “ Ne damo niški aerodrom”,koja je javno posumnjala da ta odluka o Niškom aerodromu ima direktne veze sa davanjem koncesije Beogradskog aerodroma francuskoj kompaniji Vanski erport. Inicijativa sumnja  da država želi da preuzme nišku vazdušnu luku kako bi ograničila broj putnika.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi