More

  Građani na protestu zatražili hitne mere protiv zagađenog vazduha u Nišu

  • Ispred Skupštine Niša održan protest zbog enormnog zagađenja vazduha u Nišu, na kome je od lokalnog rukovodstva zatraženo da hitno sprovede mere za rešenje tog problema
  • Predsednik GO DS Miodrag Stanković ocenio je da je nedopustivo da se Radna grupa, formirana ovim povodom, sastala samo jednom, bez ikakvog obaveštenja šta će učiniti
  • On je na portirnici Skupštine grada ostavio spisak mera, a među njima je i poništenje tendera za javni prevoz „zbog neekoloških karakteristika zahtevanih autobusa“, pojeftinjenje grejanja i subvencije za priključak na sistem, kao i ukidanje svih kotlarnica na ugalj i mazut

  foto: DS

  Stotinak građana i aktivista Demokratske stranke(DS) protestvovalo je večeras ispred Skupštine grada zbog enormnog zagađenja vazduha u Nišu.

  Predsednik GO DS Miodrag Stanković uputio je zahtev lokalnom rukovodstvu da hitno sprovede mere povodom sve zagađenijeg vazduha u Nišu.

  – Nedopustivo je da se Radna grupa, formirana ovim povodom u Nišu, sastane samo jednom, a onda danima ne saopštava šta planiraju da učine. Gradska vlast ne reaguje niti usvaja mere protiv visokog nivoa aerozagađenja, PM 2,5 i PM 10 čestica teskih metala, koje su u Nišu prema podacima Airvisuala, visestruko premašivane i prošle i ove zime-rekao je Stanković na protestu pod nazivom “ Provetrimo Niš, dišimo slobodno”.

  On je pozvao čelnike lokalne vlasti da kažu građanima šta je to što su za osam godina uradili kako bi građani imali čist vazduh  i zdrav život u tom gradu.

  foto: DS

  -Pozivam ih da pitaju stručnjake, profesore sa Fakulteta za zaštitu životne sredine, ako ne žele da čuju nas iz opozicije, šta je to što treba da se uradi da vazuh u našem gradu bude čist-poručio je Stanković

  Predsednik niškog DS ostavio na portirnici Skupštine grada spisak mera koje je predložio, a o kojima je gradski parlament odbio da raspravlja na poslednjoj sednici.

  Među njima je i poništenje tendera za javni prevoz „zbog neekoloških karakteristika zahtevanih autobusa“, pojeftinjenje grejanja i subvencije za priključak na sistem, ukidanje svih kotlarnica na ugalj i mazut, uvođenja besplatnog javnog prevoza u vreme visoke zagađenosti vazduha, zatvaranje deponije i formiranje nove, kao i da Nišlije svakodnevno dobijaju informacije o stepenu zagađenja vazduha u svim delovima grada.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi