More

  Grad Niš sufinansira „Nišvil“ džez festival sa 35 miliona dinara

  Foto: m. k.

  Internacionalni džez festival “Nišvil” ove godine će dobiti 35 miliona dinara iz budžeta grada Niša, što je za 11 miliona, odnosno za skoro 50 odsto, više u odnosu na prošlu godinu.

  -U odnosu na prošlu godinu Grad je povećao izdvajanje za ovu kulturnu manifestaciju za 11 miliona dinara jer je stanje u budžetu Grada znatno bolje-rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nakon potpisivanja ugovora o sufinansiranju “Nišvila” sa direktorom Ivanom Blagojevićem.

  Sotirovski je izrazila očekivanje da će ovogodišnji “Nišvil” privući Nišlije i turiste iz Srbije i inostranstva u još većem broju nego prethodnih godina.

  -Upućujem apeloval niškim preduzećima da slede primer Grada i podrže Nišvil džez festival koji je postao prepoznatljiv brend Niša-poručila je gradonačelnica.

  -Veća sredstva koje ćemo dobiti od Niša če mnogo značiti kako bi se održalo 300 planiranih programa uz učešće 8900 izvođača-rekao je on.

  Čelnici Grada Niša su odlučili da za skoro za 50 odsto povećaju sredstva Nišvilu posle saopštenja u februaru da je održavanje festival ugroženo i pitanja “da li će niški džez festival ove godine biti održan u Srbiji”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi