More

  Grad Niš: Porodice koje su sinoć u požaru ostale bez domova biće trajno smeštene u gradskim socijalnim stanovima

  • Zamenica gradonačelnika Niša Dušica Davidović kazala je da će Grad obezbediti trajni smeštaj za deset porodica nakon što su montažne barake u kojima su živeli, u Ulici Aleksandra Medvedeva pored Građevinske škole “Neimar”, sinoć potpuno izgorele
  • Ona je kazala da je formirana komisija koja bi za nedelju ili dve trebalo da utvrdi koji gradski socijalni stanovi mogu biti iskorišćeni za trajni smeštaj
  • U požaru nije bilo povređenih, a bez krova nad glavom ostalo je oko 40 ljudi, među kojima ima i dece
  • U Upravi za vanredne situacije su kazali da su stigli na lice mesta pet minuta nakon poziva i da je brza intervencija sprečila širenje požara na okolne kuće, dok stanari izgorelih objekata tvrde da je tada stiglo samo jedno vozilo, a sva ostala kasnila, zbog čega se požar raširio
  • U gradskoj upravi su kazali da izgorele kuće pripadaju Građevinaru, koji je godinama u stečaju, a da su stanari nekadašnji radnici tog preduzeća
  Foto: sajt Niške inicijative

  Zamenica gradonačelnika Niša Dušica Davidović kazala je danas da će Grad obezbediti trajni smeštaj za deset porodica nakon što su montažne barake u kojima su živeli, u Ulici Aleksandra Medvedeva pored Građevinske škole “Neimar”, sinoć potpuno izgorele.

  – Ove porodice koje su ostale bez krova nad glavom biće trajno smeštene u socijalnim stanovima kojima Grad raspolaže, a nadamo se da će se to dogoditi u narednim nedeljama. Formirana je komisija koja bi za nedelju ili dve trebalo da utvrdi koji gradski stanovi mogu biti iskorišćeni za trajni smeštaj- rekla je Davidović novinarima.

  U požaru nije bilo povređenih, a bez krova nad glavom ostalo je oko 40 ljudi, među kojima ima i dece.

  Predstavnici Grada su kazali da su građani čiji su stanovi izgoreli za sada smešteni u Sigurnoj kući i u Prihvatilištu za odrasle u ustanovi “Mara”, a na raspolaganju im je i Romski kulturni centar.

  Prema njihovim rečima, oni su nekadašnji radnici Građevinara i živeli su u montažnim kućama koje nisu njihove već pripadaju ovom preduzeću koje je već godinama u stečaju.

  Načelnik niške Uprave za vanredne situacije Srđan Mitrović kazao je sinoć da je vatrogasna ekipa stigla pet minuta nakon poziva i odmah evakuisala šest osoba, a da je brza intervencija sprečila širenje vatre na okolne objekte.

  U gašenje je bilo uključeno 18 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila, a priključile su se i dve ekipe Vojske Srbije koje se nalaze u blizini.

  Policija i vatrogasno- spasilačke brigade ostale su na licu mesta i preko noći, kako bi se otklonila svaka mogućnost rasplamsavanja požara.

  Među stanarima izgorelih baraka se, međutim, odmah nakon izbijanja požara moglo čuti da je na vreme došlo samo jedno vatrogasno  vozilo, a da su ostala vozila kasnila.

  – Da je odmah došlo više vozila i vatrogasaca bili bismo spašeni- kazali su oni novinarima.

  Oni su kazali da je požar izazvao dimnjak koji se zapalio u jednom od stanova, a vatra se izuzetno brzo proširila i na ostale stanove jer su barake izgrađene od drveta, a u njima je bilo dosta zapaljivog materijala, kao što je ogrevno drvo ili karton.

  Dodali su da su jedva stigli da ponesu sa sobom elementarne stvari, a da im je sve što su imali izgorelo, uključujući i ličnu dokumentaciju.


  Gradska opština Medijana izdvojila 200.000 dinara za deset porodica

  Gradska opština Medijana će pomoći članovima deset porodica koji su u požaru ostali bez krova nad glavom sa ukupno 200.000 dinara, odlučeno je danas na sednici Veća ove opštine.

  – Sve Nišlije, pa i nas u najvećoj niškoj opštini je potresla vest o ovom požaru. Moramo da budemo solidarni i pomažemo svim građanima Niša kada su ovakve situacije u pitanju- rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

  Iz opštine su pozvali građane koji su ostali bez domova da u ponedeljak dođu u opštinu i podnesu zahtev za isplatu ove pomoći.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi