More

  Glavobolja

  Prođe i ta pandemija, kažu televizijski doktori. Drugi poručuju da nije završeno, da se ne treba opuštati ni po koju cenu.

  Prođe i ta pandemija, kažu televizijski doktori. Drugi poručuju da nije završeno, da se ne treba opuštati ni po koju cenu.

  Sada treba živeti „normalno“ uz mere predostrožnosti. Izbegavati gužvu, nositi maske, rukavice, prati ruke… Donositi odluke.

  Treba svako od nas da samostalno donese odluku o tome da li će ići na more jer zdravstveno osiguranje koje plaćemo ne pokriva troškove eventualnog lečenja od zlog virusa u inostranstvu. Da li rizikovati?

  Svako od nas takođe treba da donese odluku da li će se prijaviti ili neće za pomoć koju Vlada Republike Srbije dodeljuje (od naših para) svim punoletnim gradjanima. Nekima (uglavnom zaposlenim u državnim organima) je stigla preporuka da se te pomoći odreknu. Da li poslušati tu preporuku ili ne?

  Približavaju se i izbori, pa ćemo morati takodje da donesemo neke odluke. Da li ćemo izaći na izbore, za koga glasati, kome verovati…

  Mnogo je bre!

  Samo odluke, odluke, odluke. Narod mora mnogo da razmišlja i vaga, a nije naučio. Više voli da mu neko sa televizije kaže kako i šta da radi. Dokazali smo to više puta, nažalost.

  Kao ilustraciju za ovu tezu, da ljudi u Srbiji ne vole mnogo da razmišljaju, neću navoditi naučna istraživanja ili neke eksperte, nego stvaran, životni primer:

  U neurološkoj ordinaciji pacijent se žali na glavobolju. Na pitanje lekara da objasni kako ga boli glava, pacijent odgovara: „ Kako da vam objasnim doktore, boli me ko kad se ZAMISLIM“.

  Prestala sam da živim u iluziji da smo pametan, slobodarski, istinoljubiv narod, kako su nas učili u školi. Život mi je pokazao da je mnogo onih koji se plaše glavobolje, plaše donošenja odluka …

  Hoću samo da takvima poručim – lek za glavobolju postoji, nije ništa strašno ako se ponekad uključi mozak, jer uvek može da se popije tableta. Lek za promašeni život, nažalost još nije izmišljen, niti će biti.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi