More

  Glavni urednik Danasa u Nišu: Mediji koji objektivno informišu nisu opozicioni

  • U Srbiji je loša medijska slika jer su na jednoj strani prorežimski mediji, a na drugoj se oni koji profesionalno izveštavaju proglašavaju opozicionim,rekao je Dragoljub Petrović, glavni i odgovorni urednik Danasa večeras u Nišu
  • Petrović je naglasio da u politici nema tolerancije, ali da to ne znači da Danas i ostali objektivni mediji ne treba da kritikuju opoziciju
  • On je dodao da njegova redakcija ima problem da profesionalno izveštava čitaoce jer političati na vlasti ne žele da im daju izjave
  • Petrović je precizirao da predsednik Vučić tri i po godine ne želi da da intervju Danasu jer ih tretira kao zle čike

  Dragoljub Petrović, glavni i odgovorni urednik Danasa ocenio je večeras  u Nišu da je u Srbiji loša medijska slika jer s jedne strane postoje prorežimski tabloidi i televizije, a s druge se za opozicione proglašavaju mediji koji objektivno informišu građane.

  -Mi smo društvo bez sredine u svemu, kako u politici tako i odnosu prema medijima. N 1 nije opoziciona televizija zato što na objektivan način izveštava o važnim temama i daje prostora i opozicionim liderima. I Danas proglašavaju za glasilo Dragana Đilasa samo zato što dajemo prostor opoziciji- kazao je Petrović na Medijskom prelistavanju sa…“ u EU info kutku u Nišu.

  Petrović je dodao da se političari  kunu u slobodu medija dok su opoziciji, ali kad dođu na vlast smeta im kritika.

  -U politici nema tolerancije jer političari ne vole kritiku. To ne znači da Danas i ostali profesionalni mediji ne treba da kritikuju opoziciju. Ipak, meni je ponekad gadno da stanem u istu kolonu sa tabloidima, poput Informera, koji non-stop objavljuju razne neistine o Đilasu-rekao je glavni urednik.

  On je naglasio da redakcija  Danasa ima problem da profesionalno izveštava čitaoce dajući im sve  strane, kako bi sami mogli da donesu sud.

  -Predstavnici vlasti uopšte ne žele da odgovaraju na pitanja našeg lista. Retki su oni koji nam daju izjave, poput Dragana Šormaza I Vladimira Đukanovića iz SNS-a. Zato ne možemo da pružimo čitaocima sve strane. Uostalom, predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić nam nije dao intervju već tri i po godine. Tretira nas kao zle čike-precizirao je Petrović.

  Prema njegovim rečima, profesionalni mediji su uvek na udaru vlasti, tako je bilo i devedesetih godina u Beogradu.

  -Tad su bile nekolike TV i radio-stanice koje su profesionalno obavljale svoju funkciju i bile na meti režima, ali danas u prestonici vrlo su retki mediji koji časno rade svoj posao-ocenio je Petrović.


  Vučića nerviraju Danas i N 1

   Dragoljug Petrović je rekao da Danas i N1 godinama nerviraju predsednika Aleksandra Vučića, ali mu ne nanose veliku štetu.

  -Mali je broj ljudi u Srbiji koji čitaju Danas i gledaju N1. To što ga kritikujemo mu pravi štetu ali ne veliku jer njegovi glasači ne čitaju i ne gledaju objektivne medije. Vučiću bi veliki problem napravila televizija koju bi gledali njegovi birači-konstatovao je Petrović.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi