More

  GI SDP: ZAŠTO I KOME SMETA GRAFIT SA LIKOM UBIJENOG OLIVERA IVANOVIĆA?

  • Građanska inicijativa “ Srbija, demokratija, pravda” optužuje lokalnu vlast u Nišu da je naredila da se prekreče grafiti sa likom Olivera Ivanovića
  • Umesto da zajedno sa nama pokažete solidarnost i jedinstvo u zahtevima da se nalogodavci i ubice Ivanovića što pre pronađu, vi sklanjate grafite sa njegovim likom, navela je Građanska inicijativa
  • Bratislav Vučković, gradski većnik zadužen za poslove planiranja i izgradnje negirao je da naređeno da se prekreče samo grafiti sa Ivanovićevim likom i dodao da su u okviru prolećnog uređenja Niša uklonjeni svi grafiti na Nišavskom keju
  • Pojedine Nišlije smatraju da su grafiti sa Ivanovićevim likom morali da budu uklonjeni zbog Vučićevog dolaska u Niš
  foto: twitwr nalog O. Ivanovića

  Gradjanska inicijativa „Srbija, demokratija, pravda“ (GI SDP) iz Kosovske Mitrovice optužila je lokalnu vlast u Nišu da je naredila da se “grafiti sa likom ubijenog lidera te stranke, Olivera Ivanovića, prekreče i to u vreme obeležavanja 20 godina od početka NATO bombardovanja“.

  -Zašto i kome smeta grafit sa likom Ivanovića? Umesto da zajedno sa nama pokažete solidarnost i jedinstvo u zahtevima da se nalogodavci i ubice Ivanovića što pre pronađu, vi sklanjate grafite sa njegovim likom. Da se možda ne plašite njegovog pogleda- saopšteno je iz Građanske inicijative, koja je navela da je to saznala na društvenim mrežama.

  GI SDP je ocenila “da je sraman taj čin koji je urađen u vreme obeležavanja nevino nastradalih i da će ostati zapamćen i zapisan”.

  Bratislav Vučković, gradski većnik zadužen za poslove planiranja i izgradnje, demantovao je da je bilo ko u Nišu naredio da se prekreče baš grafiti sa Ivanovićevim likom.

  -Radnici JKP “ Medijana” počeli su u okviru prolećnog sređivanja grada da uređuju Nišavski kej. U okviru te akcije prekrečeni su svi grafiti, bez ikakve selekcije, jer ruže Niš. Izuzetak su pojedini lepi murali koji se nalaze na samom Keju-rekao je Vučković,

  On je uputio apel Nišlijama da ne crtaju grafite gde god stignu, pošto njihovo krečenje košta sve građane Niša.

  Pojedini građani su na društvenim mrežama objavili da su grafiti sa likom Ivanovića prekrečeni neposredno pred 24. mart, kad je u Nišu obeležena centralna memorijalna manifestacija -Dan sećanja na žrtve NATO bombardovanja, kojoj je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  Centralna bina bila je postavljena u neposrednoj blizini Tvrđavskog mosta i Nišavskog keja, tako da neke Nišlije smatraju da je to glavni razlog zašto su prekrečeni grafiti sa Ivanovićevim likom na žandinjerama sa cvećem.

  -Grafit sa likom ubijenog Olivera Ivanovića im nije smetao mesecima, ali sad kad dolazi Vučić su morali da ga uklone-konstatovao je jedan Nišlija na Tviteru.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi