More

  Festival “Teatar na raskršću” odložen i treći put

  • Drugi međunarodni festival “Teatar na raskršću”, koji je trebalo da se održi ove godine, odlaže se treći put zbog epidemiološke situacije u vezi sa koronavirusom, potvrdili su u Narodnom pozorištu Niš, koji je njegov organizator
  • Ovogodišnji festival je, najpre, dva dana pred njegovo održavanje, inače planirano od 11. do 19. marta, odložen za period od 6. do 13. septembra, a potom, drugi put, pomeren za mart sledeće godine 
  • Pozorište je sada saopštilo da se i taj termin pomera, tako da će festival “biti održan od 6. do 13. septembra sledeće godine”
  • U saopštenju se dodaje da će novi Savet festivala biće predstavljen 11. marta sledeće godine, na Dan Narodnog pozorišta Niš
  • Većina članova ovogodišnjeg Saveta, njih četiri od ukupno sedam, podnela je ostavke mesec dana pred planirani početak festivala, u februaru ove godine, nakon najave direktora pozorišta Spasoja Ž. Milovanovića da će pokrovitelj festivala biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić
  • Nakon te najave i reditelji Igor Vuk Torbica i Kokan Mladenović odbili su da režiraju predstave u Nišu, a Čiki Gergelji“ teatar iz Temišvara iz Rumunije povukao je svoju predstavu iz zvanične selekcije

  Drugi međunarodni festival “Teatar na raskršću”, koji je trebalo da se održi ove godine, odlaže se treći put zbog epidemiološke situacije u vezi sa koronavirusom, potvrdili su u Narodnom pozorištu Niš, koji je njegov organizator.

  Ovogodišnji festival je, najpre, dva dana pred njegovo održavanje, inače planirano od 11. do 19. marta, odložen za period od 6. do 13. septembra, a potom, drugi put, pomeren za mart 2021. godine. 

  Niško narodno pozorište je sada saopštilo da se i taj termin održavanja pomera, tako da će festival “biti organizovan od 6. do 13. septembra sledeće godine”.

  U saopštenju Narodnog pozorišta, koje je potpisao direktor Spasoje Ž. Milovanović, najnovija odluka o odlaganju obrazlaže se aktuelnom “neizvesnom situacijom sa pandemijom”, uz ocenu da sledećeg septembra “svi očekujemo bezbednije uslove za organizaciju jednog ovako velikog događaja za čitav region”.

  – Narodno pozorište Niš ulaže maksimalne napore kako bi koncept festivala ostao nepromenjen u ovim novonastalim okolnostima za sva pozorišta i izvođačke umetnosti na zajedničkom balkanskom kulturnom prostoru i da će sve već selektovane predstave biti na planiranom programu „Teatra na raskršću- navodi direktor Milovanović.

  U saopštenju se dodaje da će novi Savet festivala biće predstavljen 11. marta sledeće godine, na Dan Narodnog pozorišta Niš.

  foto: m. k.

  Većina članova ovogodišnjeg Saveta, njih četiri od ukupno sedam, podnela je ostavke mesec dana pred planirani početak festivala, u februaru ove godine, zbog nesuglasica oko programskog koncepta, ali i njegove politizacije.

  Ostavke su usledile nakon najave direktora Narodnog pozorišta Milovanovića da će pokrovitelj festivala biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  Nakon te najave i reditelji Igor Vuk Torbica i Kokan Mladenović odbili su da režiraju predstave u Nišu, a Čiki Gergelji“ teatar iz Temišvara iz Rumunije povukao je svoju predstavu iz zvanične selekcije.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi