More

  Epidemiolog Tiodorović potvrdio da su zdravstveni radnici KC Niš hospitalizovani ili izolovani zbog korona virusa

  • Branislav Tiodorović, epidemiolog i predsednik Saveta za zdravlje grada Niša, saopštio je večeras da je na niškoj Klinici za infektivne bolesti trenutno hospitalizovano osam pacijenata kod kojih je potvrđen korona virus, a da je među njima i jedna doktorka iz Kliničkog centra Niš
  • Tiodorović je za Radio televiziju Srbije kazao da se još šest doktora i dve medicinske sestre nalaze u kućnoj izolaciji
  • On je potvrdio da su dve klinike KC Niš praktično zatvorene, a da su njihovi zaposleni u kućnoj samoizolaciji jer su bili u kontaktu sa nosiocima virusa
  • Lekari saopštavaju oprečne informacije da li u Nišu ima pacijenata koji su izlečeni od virusa korona ili ne

  Branislav Tiodorović, epidemiolog i predsednik Saveta za zdravlje grada Niša, saopštio je večeras da je na niškoj Klinici za infektivne bolesti trenutno hospitalizovano osam pacijenata kod kojih je potvrđen korona virus, a da je među njima i jedna doktorka iz Kliničkog centra Niš.

  Tiodorović je za Radio televiziju Srbije kazao da se još šest doktora i dve medicinske sestre nalaze u kućnoj izolaciji. On je potvrdio da su dve klinike KC Niš praktično zatvorene, a da su njihovi zaposleni u kućnoj samoizolaciji, iako su “zdravi”, ali su bili u kontaktu sa nosiocima virusa. On nije rekao o kojim klinikama je reč.

  Medijska kutija je prethodnih dana izvestila da su, prema nezvaničnim izvorima, “obustavile rad” Klinike za endrogenu hirurgiju i hirurgiju dojke i Klinike za kožne i polne bolesti.

  Nadležni zvaničnici nisu želeli da komentarišu takvu informaciju, odnosno da je potvrde ili negiraju.

  Tiodorović je večeras rekao da su svi pacijenti koji su hospitalizovani na niškoj Klinici za infektivne bolesti u relativno dobrom zdravstvenom stanju, izuzev jednog, koji je na repiratoru.

  On je kazao da je u Nišu ukupno 27 građana kod kojih je testovima potvrđen virus KOVID- 19, a da je do sada testirano 53, dodajući da se podaci o zaraženima i hospitalizovanima menjaju iz sata u sat.

  Darko Bulatović, gradonačelnik Niša i komandant niškog Štaba za vanredne situacije, ranije danas je za Televiziju Pink saopštio drugačije podatke, navodeći da je na niškoj klinici  hospitalizovano šest pacijenata kod kojih je potvrđen virus, a da se 20 građana “leči kod kuće”.

  Ovo su prvi podaci o broju i stanju  hospitalizovanih pacijenata koje su građani Niša, kao i juga Srbije, koji gravitira ka KC Niš, dobili nakon 18. marta ujutru, kada je ova zdravstvena ustanova na svom veb- sajtu prestala da objavljuje ovakve informacije.

  Direktor KC Radovanović od početka pandemije nije odgovarao na pitanja medija. U KC je, pritom, na snazi njegova “naredba” da ni niko od direktora klinika ne može davati izjave medijima bez njegove saglasnosti.


  Protivurečne informacije da li u Nišu ima izlečenih od korona virusa

  Od ukupno 28 pacijenata koji su do sada hospitalizovani u Nišu, 12 je otpušteno na kućno lečenje. To, međutim, ne znači da su oni zdravi, već znači da će se njihovo lečenje sprovoditi u kućnim uslovima. Koliko mi je poznato, za sada ne postoji nijedan pacijent u Srbiji kod koga su dva testa bila negativna u roku od 48 sati, rekao je večeras Branislav Tiodorović.

  Pokrajinski seketar za zdravstvo Zoran Gojković  je, međutim, danas kazao da su dva pacijenta iz Niša koja su bila zaražena korona virusom puštena su iz bolnice “jer su testovi ppokazali da su bili negativni na taj virus”.0n je kazao da oni treba da ostanu kod kuće narednih 14 dana, ali da ne bi eventualno došlo do nekih komplikacija.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi