More

  Epidemiolog Kisić Tepavčević: Epidemiološka situacija u Nišu stabilna, osim u ustanovama socijalne zaštite

  • Epidemiološka situacija u Nišu je stabilna, osim kad su u pitanju ustanove socijalne zaštite, ocenila je danas epidemiolog Darija Kisić Tepavčević na konferenciji Kriznog štaba u Nišu
  • Ona je kazala da su ustanovama socijalne zaštite i Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici naložene i već se preduzimaju sve neophodne epidemiološke mere
  • U Gornjoj Toponici je od 44 testiranih  na virus koronu pozitivno šestoro zaposlenih i dvoje pacijenata, mada je cela bolnica u izolaciji i stavljena je u karantin, rekla je Kisić Tepavčević
  • Epidemiolog Branislav Tiodorović saopštio je da u Domu u Trbunju kod Blaca na koronavirus pozitivno 27 zaposlenih i štićenici, mada niko od njih ne pokazuje ozbiljne znake bolesti
  • U KC Niš hospitalizovano 497 obolelih, od kojih je 13 na respiratoru
  foto: sajt Vlade Srbije

  Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog i članica Kriznog štaba, ocenila je danas da je u Nišu stabilna epidemiloška situacija u vezi sa inficiranjem koronavirusom, osim kada je reč u ustanovama socijalne zaštite.

  -Članovi novoformiranog Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug obišli su sve ustanove socijalne zaštite, kao i Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici. Svuda su naložene i već se preduzimaju sve neophodne epidemiološke mere-rekla je Kisić Tepavčević na konferenciji Kriznog štaba, koja je danas održana u Gradskoj kući u Nišu.

  Ona je precizirala da je u Psihijatrijskoj bolnici od virusa korone obolelo šestoro zaposlenih i dvoje pacijenata, koji su hospitalizovani.

  -Tačno je da sam rekla da je u toj bolnici testirano 44 pacijenata i zaposlenih jer su imali koji su imali respiratorne infekcije koje odgovaraju definiciji slučaja. Na sreću, osim njih osmoro svi ostali testirani su negativni. Međutim, ta bolnica je stavljena pod nadzor i izolaciju, u kojoj se nalazi 318 pacijenata i 152 zdravstvena radnika-rekla je Kisić Tepavčević.

  Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da u Domu za ometene u razvoju u selu Trbunje kod Blaca nije bilo nikakvog protesta jer je ta ustanova stavljena u karantin.

  -Na koronavirus je pozitivno 27 radnika, kao i štićenici Doma. Ipak, nijedan od štićenika ne pokazuje ozbiljne znake obolevanja, što je u ovom trenutku izuzetno dobro-kazao je Tiodorović.

  On je kazao da je u fabrici „ Džonson elektrik“ u Nišu samo jedna osoba pozitivna na koronu, mada se, kako je rekao, ta situacija može vrlo brzo i promeniti.

  On je upozorio da, iako najveći broj građana poštuje mere, ima onih građana koji smatraju da su zaštićeni i da im se ništa neće desiti.

  -Gledao sam podatke u Nišu i došli smo do zaključka da među najtežim bolesnicima imamo 30,24 odsto mlađih ljudi, 40-55 godina-rekao je Tiodorović.

  U Kliničkom centru u Nišu hopsitalizovano je 497 obolelih od korone, od kojih je 13 na respiratoru.

  U privremenoj bolnici hali „ Čair“ nalazi se 296 lakših pacijenata, u studentskom domu kod Medicinskog fakulteta 217, a u „ Zelengori“ u Niškoj Banji još 96 zaraženih virusom korona.


  Raste broj izlečenih u Nišu

  Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević istakla je da raste broj izlečenih pacijenata od kovida-19 i da će taj broj biti sve veći.

  -Rekli smo da je do sada taj broj 443, u toku današnjeg dana je još 21 osoba iz KC Niš dobila nalaz da su dvostruko negativni i smatra se da su ozdravili- rekla je Kisić Tepavčevićeva i dodala da je najnoviji podatak da je test bio negativan kod 66 testiranih osoba u KC Niš koji više nemaju simptome infekcije.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi