More

  Džunić novi predsednik Skupštine grada Niša, protest Dveri pre sednice

  • Boban Džunić izabran je za predsednika Skupštine grada Niša na konstitutivnoj sednici, koja je održana u Oficirskom domu
  • Pristalice Dveri položile su papirne imitacije novčanica evra na zemlju, pa su odbornici morali da pređu preko njih da bi ušli u zgradu i dočekivali ih povicima „Ua, lopovi“ i zvižducima
  • Podela izbornog plena režimskim poslušnicima kojoj svedočimo, verovatno će na kraju teško pasti ogromnoj većini onih nasamerenih i prevarenih glasača vlasti, ocenila je Narodna stranka u Nišu
  • Gradonačelnik Niša biće izabran sutra na sednici zakazanoj u 11 časova, mada još nema zvanične potvrde da će to biti aktuelna načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski
  • Potrudiću se da Skupština Niša bude mesto u kome će se voditi demokratske rasprave o bitnim pitanjima za razvoj Niša, poručio je Džunić i zahvalio se Vučiću na ukazanom poverenju

  Članovi Dveri sa zastavom tog pokreta protestovali su danas ispred Oficirskog doma u kojem je održana prva sednica novog saziva Skupštine grada Niša.

  Oni su položili papirne imitacije novčanica evra na zemlju, pa su odbornici morali da pređu preko njih da bi ušli u zgradu. Odbornike su dočekivali povicima „Ua, lopovi“ i zvižducima.

  Gradski odbor Dveri prethodno je saopštio da “novu Skupštinu grada Niša i skupštine opština  smatra antiustavnim, nelegalnim i nelegitimnim”.  

  Povereništvo Narodne stranke u Nišu ocenilo je da će “ podela izbornog plena režimskim poslušnicima kojoj svedočimo, verovatno na kraju teško pasti ogromnoj većini onih nasamerenih i prevarenih glasača vlasti”.

  -Najveći broj njih će shvatiti da su ponovo trčali nečije tuđe trke i da će im ostati samo prazna obećanja onih koji će ponovo biti na nekim novim funkcijama, a umesto odgovornosti za loš rad i iznevereno poverenje birača, autokratska vlast ih zapravo abolira i ponovo nagrađuje-navela je Narodna stranka.

  Uprkos protestu i reakcijama opozicionih partija , novoizabrani odbornici su izglasali Bobana Džunića(SNS) za novog predsednika Skupštine grada Niša, a Ružica Đorđević je ponovo izabrana za sekretara niškog parlamenta.

  Gradonačelnik Niša biće izabran sutra na sednici zakazanoj u 11 časova. Iako nema zvanične potvrde da će to biti aktuelna načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, ona je već sa skupštinske govornice dobila prve čestitke, mada još nije izabrana na tu funkciju.

  Za Džunića je glasalo 54 od 59  odbornika, a četvoro je bilo protiv na konstitutivnoj sednici nove Skupštine grada Niša, a održanoj u Oficirskom domu kako bi se ispoštovale epidemiološke mere, pa su svi odbornici imali zaštitne maske i sedeli na rastojanju. Danas su potvrđeni mandati odbornicima, koji su položili zakletvu.

  foto: Dimitrije Nikolić

  -Potrudiću se da Skupština Niša bude mesto u kome će se voditi demokratske rasprave o bitnim pitanjima za razvoj Niša. Mi od 2012. godine želimo da gradimo, a ne da rušimo, da se povezujemo, a ne da se razdvajamo. Nišlije su svojim glasovima na lokalnim izborima dale svoje poverenje SNS-u , ali to znači da moramo da radimo i da budemo odgovorni-rekao je Džunić u prvom obraćanju novim odbornicima.

  Džunić se zahvalio predsedniku Srbije i SNS-a Aleksandru Vučiću “na poverenju koje mu je ukazao”.

  Novi predsednik Skupštine Niša je advokat, bio je predsednik Opštine Palilula i direktor niškog ogranka Elektrodistribucije.  Džunić je uhapšen je 2017. godine zbog sumnje da je preko projekta Evropske unije “Living green” proneverio oko tri miliona dinara, u vreme dok je bio predsednik Opštine Palilula. Prema dostupnim podacima, optužnica protiv njega je podignuta, ali nije potvrđena, te slučaj i dalje nije dobio sudski epilog.

  Od 61 odbornika u niškom parlamentu lista Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ ima 47, Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija šest odbornika, Udruženje građana „Niš, moj grad“ četiri, lista Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandra Šapića tri, a Ruska stranka jednog odbornika.


  Ministarka Mihajlović čestitala Sotirovskoj, iako još nije izabrana za gradonačelnicu

  Potpredsednica Vlade Srbije, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović čestitala je danas  Dragani Sotirovskoj “ postavljenje na dužnost gradonačelnice”, iako je sednica na kojoj treba da bude izabran gradonačelnik Niša zakazana za sutra.

  Ona je „novoj gradonačelnici Niša“ poželela uspeh u daljem radu i dobre rezultate, izrazivši “uverenje da će ogromno iskustvo, energija i posvećenost u poslu koje je krase doprineti da Nišlije i Nišlijke ostanu da žive u svom gradu, da žive bolje i kvalitetnije”.


  Narodna stranka: Vučić koristi vlast u lične svrhe

  Povereništvo Narodne stranke u Nišu saopštilo je da je još pre šest mesec obavestilo Nišlije da imaju saznanja da će Dragana Sotirovski da zameni Darka Bulatovića i ocenilo  da je “postavljanjem svog novog gradonačelnika režim Aleksandra Vučića još jednom pokazao da njega ne zanima mišljenje i izborna volja građana, već isključivo korišćenje vlasti u lične svrhe i u korist malobrojne oligarhije partijskih moćnika”.

  -Ukazali smo da vlast u svom dobro poznatom maniru želi tako da napravi privid diskontinuiteta u odnosu na sopstveno rukovodstvo koje je u protekla dva mandata neuspešno vodilo grad-navela je Narodna stranka.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi